Uhapšen direktor Razvojne agencije Požega zbog zloupotrebe

Direktor Razvojne agencije Požege Slavko Dobrić je uhapšen zbog sumnje da je oštetio tu agenciju za 6,86 miliona dinara, saopštila je danas Inicijativa za Požegu.
Uhapšen direktor Razvojne agencije Požega zbog zloupotrebe
Foto: Pixabay
Inicijativa po saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije prenosi da je Dobrić uhapšen u petak i biće priveden tužiocu.
 
Od 2014. do 2019. godine Dobrić je na osnovu ugovora o dugoročnom stambenom kreditu dodelio više od pet miliona dinara, koje je vraćao "novčanim stimulacijama" koje je sam sebi davao, navodi se u saopštenju Inicijative.
 
Inicijativa navodi i da je Dobrić davao pozajmice fizičkim licima, preduzetnicima i udruženjima u iznosu oko jedan milion dinara koje nisu naplaćene. Omogućio je korišćenje telefonskih kartica fizičkim licima koja nisu zaposlena u Razvojnoj agenciji Požege, a koje je ta agencija platila 458.332 dinara.
 
Inicijativa za Požegu navodi da duže od godinu dana ukazuje na nepravilnosti u radu lokalne vlasti i javnih preduzeća, te zaključuje da "borba protiv sistemske korupcije i bahatosti ljudi na rukovodećim mestima javnog sektora nije uzaludna".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija