Tri osobe poginu na putevima u Srbiji za dva dana, a 20 bude teško povređeno

Od početka godine na putevima Srbije poginula je 471 osoba, a 16.679 je zadobilo povrede u saobraćajnim nesrećama, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, prilikom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
Tri osobe poginu na putevima u Srbiji za dva dana, a 20 bude teško povređeno
Foto: 021.rs
Poginulih i povređenih u saobraćaju je manje jer je u istom periodu 2018. godine bilo 477 poginulih i 18.158 onih koji su zadobili povrede u saobraćaju, podaci su MUP-a. Za pet godina broj poginulih na putevima Srbije manji je za 670 u odnosu na prethodnih pet godina, a broj osoba koje su zadobile teške povrede manji je za 2.336.
 
"To je i dalje veliki broj, jer u toku dva dana na našim putevima, prosečno, poginu tri osobe, a njih 20 zadobije teške povrede", rekao je Arsov i dodao da je danas tokom prepodneva dvoje ljudi poginulo na putevima.
 
"Broj poginulih i povređenih je i dalje veliki i moramo svi da damo sve od sebe da taj broj smanjimo a saobraćajna policija će u narednom periodu represijom ali i kampanjom i promocijom bezbednosti saobraćaja uticati na građane kako bi promenili svoje stavove o bezbednosti i kako bi broj stradalih bio manji", naveo je Arsov.
 
Kako je ocenio, za bezbednost u saobraćaju važno je vezivanje pojasa što smanjuje posledice, kao i vezivanje pojasa na zadnjem sedištu. On je istakao da javne kampanje doprinose većoj svesti kod učesnika u saobraćaju, kao i nastava koju saobraćajna policija organizuje u svim osnovnim školama u prvom, četvrtom i šestom razredu.
 
"Sigurni smo da će to dati rezultate na duži rok i da će ti mladi vozači biti bolji učesnici u saobraćaju od nas", rekao je Arsov.
 
Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Jasmina Milošević apelovala je na vozače da bezbedno voze, roditelje da bezbedno prevoze svoju decu i da niko ne seda za volan pod dejstvom alkohola.
  • Seka Persa

    17.11.2019 23:13
    Mislim da treba da sačekamo sjajni zakon o povećanju brzine, kako jutros reče Ministarka.
    I to ne samo na autoputevima.

    (Pucketaćemo k’o kokice...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.