Jutka tužio Danas zbog saopštenja "Ne davimo Beograd"

Milutin Jeličić Jutka tužio je dnevni list Danas jer je preneo izjavu podrške koju je "Ne davimo Beograd" uputio žrtvama njegovog seksualnog uznemiravanja.
Jutka tužio Danas zbog saopštenja "Ne davimo Beograd"
Foto: Pixabay
Jutka tvrdi da je na ovaj način pretrpeo duševne bolove "zbog povrede ugleda, dostojanstva, slobode i prava ličnosti" jer sud još uvek nije doneo odluku da li je kriv. 
 
Inicijativa Ne davimo Beograd "u potpunosti stoji iza svojih navoda prenesenih u Danasu i iza podrške Mariji Lukić, Danijeli Vukajlović i drugim žrtvama seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutke".
 
"Umesto solidarnosti, pune podrške i zaštite, hrabre žene širom Srbije koje progovore o nasilju, nailaze na neizvesnost, osudu, medijsko razvlačenje i maltretiranje, a neretko i gubitak posla. Nulta tolerancija na nasilje i podrška žrtvama su neophodne kako bi se napravio prvi korak ka značajnoj promeni sumorne stvarnosti koju mnoge žene žive svakodnevno, a koja ne prestaje prijavljivanjem nasilja, već se nastavlja na sličan ili još gore načine. Inicijativa Ne davimo Beograd veruje ženama žrtvama nasilja i zna koliko je teško prijaviti to nasilje i verovati u stručnost i podršku institucija koje bi trebalo da im pomognu u sudskom procesu", saopštavaju iz Inicijative.
 
Dodaju i da u "iskrivljenoj realnosti u kojoj živimo", oni koji ukazuju na kršenja zakona, na nasilje ili krađu, bivaju izvedeni na sud, dok se progon žrtava nastavlja do iznemoglosti. 
 
Radnik "Krušika" i uzbunjivač Aleksandar Obradović koji je ukazao na korupciju i trgovinu oružjem iz samog vrha naprednjaka, još uvek je u kućnom pritvoru. 
 
Protiv inicijative Ne davimo Beograd vodi se, ili je vođeno, više od 30 procesa koji rezultiraju kaznama i pretnjama zatvorom, krivične prijave se podižu protiv studenata koji demontriraju, a protiv novinara Milana Jovanovića, "žrtve lokalnog SNS moćnika koji je glavni osumnjičeni da mu je zapalio kuću, isti podiže 14 tužbi nastavljajući maltretiranje nepodobnog novinara i medija u kome radi".  
 
Zaključuju da ne pristaju "na ovu realnost" i da će se po svaku cenu boriti protiv Miladina Jeličića Jutke i "svih drugih nasilnika koji su umislili da mogu da rade šta hoće". 
  • Novosađanka

    18.11.2019 17:58
    Mordor
    U normalnim državama za ovakvo šta pada vlada. U našoj domojebini čovek koji seksualno zlostavlja žene je na funkciji i tužaka se, takođe i onaj koji novinarima pali kuće, nalogodavac.
    A da ne pominjem predsednika koji svoj narod naziva ološima pa mu pozli zbog novinarskog pitanja i njegovog štićenika koji plagira doktorat pa se tužaka na odluku. Mi živimo Matrix.
  • ideolog

    18.11.2019 17:03
    idi begaj
    Da bi nekome bio povredjen ugled i dostojanstvo, kao i nanet dusevni bol, trebao bi sve prethodno navedeno da poseduje. Gospodin Jutka se bas i nalazi na toj poziciji, zato sto nista od toga i ne poseduje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija