NIN: Nakon afere Krušik Branko Stefanović napustio zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a

Nakon izbijanja afere sa trgovinom minobacačke municije iz valjevskog "Krušika", otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović izašao je iz vlasništva u jednoj zajedničkoj firmi koju je imao sa Goranom Todorovićem, vlasnikom GIM-a, saznaje nedeljnik NIN.
"Osim Junajteda BG, Todorović i Branko Stefanović su u januaru 2018. osnovali još jednu zajedničku firmu, Vorldvajd konstrakšn and inženjering kompani, koju su registrovali za 'kupovinu i prodaju vlastitih nekretnina'. Pre nešto više od mesec dana, kada je afera 'Krušik' u prvi plan izbacila sumnjive poslove GIM-a, u koje je bio uključen i otac ministra policije, u APR-u je brže-bolje promenjena vlasnička struktura ove firme i sada je njen jedini vlasnik Goran Todorović", naveo je nedeljnik NIN u novom broju.
 
U tekstu koji će biti objavljen u izdanju od četvrtka, navodi se da je Branko Stefanović uoči penzionisanja otvorio još nekoliko firmi Junajted BG vorldvajld kompani 28. septembra 2017, a posle nepunih godinu dana, 25. juna 2018. i Seven stars kompani.
 
"Kada se javnost počela interesovati za njegove poslove, 26. septembra ove godine promenio je ime prve firme u Junajted Bg konsalting. U medjuvremenu deo Seven stars kompani postala su i dva restorana najpre 'Maksim' u Ulici Djure Daničića, a potom, 25. februara ove godine, kao ogranak Seven starsa u APR je upisana i pivnica 'Maksim 2' u Ulici Djure Jakšića 1", piše NIN.
 
Taj nedeljnik je dodao da čak "ni ministar policije verovatno ne zna kako se širi poslovna imperija njegovog oca", s obzirom na to da su mu sve tri firme, u kojima je jedini vlasnik i jedna u kojoj je ortak, 2018. završile u minusu od oko 155.000 evra.
  • ???????

    21.11.2019 06:44
    !!!!!!!!!
    Ovo je užas koliko narod prave budalama. Nije ni čudo što odlazi iz ove smrdije jer na kraju će ostati samo oni bez zdravog razuma.
    Kakva će nam buducnost biti to ne mogu ni da zamislim.
  • Gagi

    21.11.2019 06:34
    Jadno
    A šta da javnost nije saznala ništa, šta bi onda bilo....jadni smo mi svi zajedno....eto u kakvoj državi živimo.
  • Dr

    20.11.2019 22:42
    repa
    Ha ha radio sinu iza leđa a zajedno Velikom Vođi,hteli i oni malo kajmaka a ne samo surutke.Mada najviše mi liči po onoj deda za repu,baba za dedu.....Koliko su pootvarali firmi nije ni čudo što mu ni sin a ni Veliki AV ne zanaju jel vlasnik,zaposleni,posrednik ili samo gost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.