Odloženo iseljenje porodice Kocić iz stana na Vračaru

Združena akcija "Krov nad glavom" saopštila je da je sprečeno iseljenje porodice Kocić iz stana u Ulici Maksima Gorkog 95.
Oni su dodali da su izvršitelju i policiji podrška bili i pripadnici privatnog obezbeđenja, "koji su pretili novinarima, aktivistima i okupljenim gradjanima".
 
Jedan od pripadnika privatnog obezbeđenja Miljan Vidović, u medijima je prepoznat kao profesionalni kik bokser i lice u bekstvu, naveli su u saopštenju i dodali da policija nije reagovala na izrečene pretnje.
 
Pošto je iseljenje odloženo, pomenuti Vidović i još nekoliko nepoznatih osoba kružili su oko zgrade, zbog čega su aktivisti odlučili da ostanu uz porodicu Kocić, za slučaj da se vrate i odluče da dalje zastrašuju porodicu.
 
Dodaje se da se, zbog najavljenog iseljenja, Predrag Kocić onesvestio i pao. "Odvezen je u Hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je naprsla lobanja i druge povrede", piše u saopštenju.
 
Kako "Krov nad glavom" navodi, iseljenje porodice Kocić zakazano je "pošto je njihov jedini dom vredan 127.000 evra prodat na licitaciji za 25.000 evra, uprkos brojnim nepravilnostima".
 
"Nakon što je dug kamatama uvećan skoro četiri puta, sudski izvršitelj je doneo odluku o prodaji stana iako po starom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju to sme da učini samo sudija", navodi "Krov nad glavom" u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.