Brnabić: Siniša Mali ostaje u vladi, odluka o njegovom doktoratu je politička

Siniša Mali ostaje u vladi, izjavila je za N1 predsednica Vlade Ana Brnabić i objasnila da je za nju odluka etičkog odbora Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija politička odluka.
Brnabić: Siniša Mali ostaje u vladi, odluka o njegovom doktoratu je politička
Foto: 021
Brnabić je to za N1 obrazložila time što je četiri puta preinačena odluka Fakulteta organizacionih nauka i dva puta mišljenje regionalne stručne komisije.
 
Mali je na prethodnu odluku FON-a uložio žalbu na 3.000 strana, kaže Brnabić i smatra da je Etički odbor do 21. novebra mogao samo da zatraži više vremena za odluku zbog obima žalbe koju nije mogao da razmotri u kratkom roku, ali je ipak pod političkim pritiskom doneo odluku.
 
Dva dana ranije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog "duboko politička", ali da ta odluka neće uticati na mesto Malog u Vladi jer se, kako je rekao, "za izbor ministara analiziraju uspesi".
 
Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.
 
Kako je izjavila rektorka Univerziteta Ivanka Popović, Siniša Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.
 
Doktorat ministra finansija doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.
  • Neverica Svetog Petr

    28.11.2019 02:45
    Snaga caruje, um klade valja?
    Kada Sveti Petar bude pitao učene Srbe, šta su značajno radili na zemlji, reći će da su ceo život morali da menjaju vlasti...
  • Maniri maniri

    28.11.2019 02:17
    Svi su krivi
    SNS prelazi granice pristojnosti i smisla u svojim ocenama i komentarima.
    Ni Univerzitet nije osmislio stav spram novog softvera koji retroaktivno primenjuje.
    Medjutim taj problem je otvario ozbiljno pitanje retroaktivne izmene pravila koje nije adekvatno reseno.
    Ako je to veliki broj ljudi tada radio onda su trebali da ih skupe posebno sve zajedno i tajno to sa njima da zavrse ukidanje.
    Nije bilo potrebe za javnim lincovanjem jer je to dovoljna sramota samo po sebi.
    Trebali su ga ukinuti u tisini i tajnosti i izviniti se zbog greske.
    Mogla je reći da oni ne razumeju zašto se to smatra tolikim etičkim prekršajem ali nije smela da standardno postupanje fakulteta ocenjuje kao političko.
    Softver za kontrolu je svakako jako neočekivan i neprijatan i neki mladi doktori nauka su tragicno preminuli odmah nakon otkrivanja i oduzimanja rada i pozicije na fakultetu.
  • "Predivno"

    28.11.2019 02:00
    Rušenje autoriteta Univerzitet
    Sad će svaki nespreman student koji padne ispit tvrditi isto, a svaki neakademac još jače pljuvati po akademcima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.