FOTO: Naslovna strana NIN-a bez fotografije

NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.
FOTO: Naslovna strana NIN-a bez fotografije
Foto: 021
To je jutros saopštio izdavač NIN-a Ringier Axel Springer Srbija, navodeći da, iako je promenjena fotografija na naslovnoj strani, sadržaj članka naslova "Afera oružje: ko ruši Krušik" ostaje nepromenjen.
 
Ringier Axel Springer Srbija navodi da će izdanje NIN-a sa novom naslovnom stranom biti objavljeno što je brže moguće.
 
 
Na naslovnoj strani koja je juče objavljena na društvenim mrežama tog nedeljnika, nalazila se fotografija na kojoj deluje kao da je oružje cevi upereno prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
 
 
Prvobitna fotografija na naslovnoj strani NIN-a izazvala je burne reakcije. Predstavnici vlasti to su ocenili kao poziv na likvidaciju šefa države.
 
Tanjug je reagovao povodom prethodne naslovnice NIN-a, navodeći da to nije njihova fotografija, već "kropovana" fotografija Tanjuga sa koje je isčeno dve trećine sadržaja.
 
"To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška 'uperena' u predsednika Vučića", navodi se u saopštenju agencije Tanjug koje prenosi RTS.
 
Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN zbog naslovne strane novog broja, koja je trebalo danas da se pojavi na kioscima.
 
"Nikome u NIN nije ni na kraj pameti palo ono za šta nas sada optužuju, dovodeći fotografiju sa naslovne strane u kontekst sa ozbiljnim pretnjama predsedniku Srbije", naveo je Ćulibrk u saopštenju.  
  • Nesa

    29.11.2019 00:17
    Krusik, Plagijati doktorata Malog i Stefanovica, Megableja, Panciceva vila,... Mozete 10000 spinova i matketingskih varki da bacite dzabe je, NECEMO ZABORAVITI!!!!
  • Nemanja

    29.11.2019 00:14
    @Dacha
    Ukidas pretplatu za NIN? Ti sigurno ne radis za minimalac od 300e! Glupi su ti i provaljeni fazoni, te navlakuse i marketingski trikovi mozes retardima sa pola mozga da prodajes, nas koji racionalno analiziramo svoj zivot mozes samo sa svojim komentarom od IQ 80 da zasmejavas!
  • Zex

    28.11.2019 16:40
    Došla maca ...
    A ko je ono bio ministar za informisanje 1999-te kada se vršila najbrutalnija kampanja protiv novinara Slavka Ćuruvije koja je bila čist poziv na ubistvo tog čoveka? I ko je ono zatvarao i zabranjivao opozicione novine u to vreme, tako da Ćuruviju niko nije mogao ni da odbrani u medijima? Bio je to glavom i bradom Aleksandar Vučić. E, pa Vule sad ti vidi kako se Ćuruvija tada osećao. Vidiš li kako se sad sve vraća? Nije prijatno...znamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.