NIN ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izjavio je danas da taj nedeljnik ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, "kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama".
"Mene mnogo više interesuje da se priča o tome kako je oštećen 'Krušik', ko ga je oštetio, ko je kriv što ta državna firma propada i stoji sve gore, a u isto vreme vidimo da neke privatne firme za koje radi neki očevi nekih ministara, kupuju imovinu po Beogradu", rekao je Ćulibrk za Insajder.
 
On je naveo da je izdavač NIN-a "Ringier Aksel Špringer" čije je sedište u Berlinu i Cirihu, održao zasedanje i doneo zaključak da je  neprimerena fotografija koja je trebalo da bude na naslovnoj stranici najnovijeg, ovonedeljnog broja.
 
"Mi to tako nismo videli i napravili smo kompromis: da ta naslovna može da ide, ali bez ikakve slike i s belom pozadinom, što je na neki način dokaz, ako vam smeta slika, nadam se da će vam tekst još više smetati", rekao je Ćulibrk.
 
Podsetimo, iako je najavljeno da će današnji NIN izaći bez naslovne strane, odnosno sa belom fotografijom, na pojedinim trafikama u Novom Sadu pojavio se broj sa originalnom, "spornom" fotografijom, o čemu više OVDE. Prvobitna fotografija na naslovnoj strani NIN-a izazvala je burne reakcije. Predstavnici vlasti to su ocenili kao poziv na likvidaciju šefa države, a prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio je neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer, o čemu više OVDE.
  • proka

    29.11.2019 07:30
    @IS NO GOOD
    stvarno si loš, sadsa si us*o i voz i stanicu i prugu. Gde baš nađe te slobodarske i ne režimske zemlje Turska i Rusija ???
  • Preambula

    29.11.2019 01:55
    Sa slikom,bez slike,cak i bez novina i dodatne reci -vrh je umesan i kriminalizovan. Sudjenja uskoro-cim padnu sa vlasti.
  • :/

    29.11.2019 00:31
    -
    021.
    Jedini portal na kojem botovi dobijaju vise "minusa" na svoje komentare.
    Hvala sto postojite. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.