SANU podržao Univerzitet u Beogradu u odbrani profesionalne etike

Akademijski odbor za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) saopštio je danas da staje u odbranu prava Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da donosi odluke u skladu sa svojim ingerencijama.
SANU podržao Univerzitet  u Beogradu u odbrani profesionalne etike
Foto: 021
U saopštenju se dodaje i da ne prihvata da se u političkom kontekstu relativizuje dugotrajan i temeljit rad univerzitetskih tela na uspostavljanju procedura vezanih za principe akademske čestitosti i njihovu primenu.
 
Akademijski odbor za visoko obrazovanje SANU apeluje da se svaka polemika ograniči isključivo na analizu činjenica i pruža podršku organima Univerziteta u Beogradu u njihovom nepristrasnom radu na suzbijanju svih primera narušavanja profesionalne etike.
 
Podsetimo, Univerzitet u Beogradu objavio je pre nekoliko dana na svojoj internet strani Rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojom se potvrđuje da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.
  • Jacovitti

    02.12.2019 15:21
    YEST!
    Bravo SANU!
  • Lala

    02.12.2019 14:49
    Djilasovi placenici
    Sada ce po njima osuti paljbu cuveni borci za istinu i pravdu;Arlaukac sa Dinare dr M Atlagic,njegov idol M Risticevic ,cuveni doktori A Martinovic i Orlic,askurdjel B Kovacevic,strucnjaci opste prakseza sve i svasta i specijalisti za dodvoravanje i uvlacenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.