Svako rešenje PIO fonda od 1. januara i na Brajevom pismu

Svako rešenje koje izda PIO fond od 1. januara biće štampano i na Brajevom pismu, najavio je ministar za rad Zoran Đorđević.
Svako rešenje PIO fonda od 1. januara i na Brajevom pismu
Foto: Pixabay
On je na skupu u Skupštini Srbije uoči Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom "Pristupačna budućnost", rekao da je problem osoba sa invaliditetom to što još uvek ne postoje pristupne rampe u brojnim ustanovama, te su one tako nedostupne za njih.
 
Ministarstvo koje vodi, kako je rekao, doprinelo je u ovoj godini da 77 ustanova bude pristupačno za osobe sa invaliditetom.
 
Na boljoj pristupačnosti, kako je rekao, radili su i PIO fond i Nacionalna služba za zapošljavanje. Tako je 27 filijala PIO fonda postalo pristupačno osobama sa invaliditetom i 35 filijala NSZ. Osim rampi u filijalama su postavljene i taktilne table.
 
Ministar je rekao da je u ministarstvu koje vodi zaposleno nekoliko osoba sa invaliditetom, da je zadovoljan njihovim radom i da bi voleo da njegov primer slede i druga ministarstva i javna preduzeća.
  • Ljut

    02.12.2019 15:45
    ŠTA TO RADITE ???
    A da štampate Brajevim pismom samo onima kojima to treba?
    Mislim, da partijski drug koji vodi firmu koja vam to štampa, manje otme penzionerima od Fonda?
    Čisto, reda i poštenja, a ne halapljivosti radi?

    Izvinjvam se, upravnik zgrade koga je postavila partija je upravo opljačkao moje roditelje penzionere sa 9000 dinara, pa sam malo ljut.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.