Bez putarine na autoputu "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca

Autoput "Miloš Veliki" biće od 18. decembra pristupačniji vozačima, jer će se tada otvoriti nova deonica Surčin-Obrenovac za saobraćaj, a neće biti skuplji pošto neće biti novih naplatnih rampi.
Najskuplja putarina i dalje će iznositi 420 dinara od Obrenovca do Preljine, odnosno obrnuto, piše Blic.
 
Nova deonica će povezati koridor 10 i 11 odnosno Vojvodinu sa zapadom zemlje i smanjiti gužve na uključenju i isključenju sa ove saobraćajnice sa beogradske strane. I dalje će funkcionisati zatvoreni sistem naplate putarine sa šest naplatnih stanica: čeonim u Obrenovcu i Preljini i bočnim na Ubu, u Lajkovcu, Ljigu i Takovu.
 
"Nakon otvaranja ove deonice, naplata putarine će funkcionisati na isti način, odnosno u zatvorenom sistemu naplate putarine po pređenom kilometru, sa prvom čeonom naplatnom stanicom 'Obrenovac'. U toku je ubrzana izrada Planske dokumentacije za izgradnju priključka na autoput iz mesta Jakovo", kažu u "Putevima Srbije".
 
Putarina na autoputu "Miloš Veliki" od Obrenovca do Uba iznosi 110 dinara, od Obrenovca do Lajkovca 160 dinara, od Obrenovca do Ljiga 240 dinara, od Obrenovca do Takova 350 dinara i od Obrenovca do Preljine 420 dinara.
  • Limun

    10.12.2019 12:21
    @Deki
    Ako uz dva postojeća auto puta BG-Su i BG -ZG dodaš okolinu Beograda i Pančevo shvatićeš da 80% stanovništva Vojvodine ima pristup auto putu. (Van su ostali Vršac, Sombor i Kikinda, a čak i za pravac Zrenjanin Kikinda se sprema krak). Batali priču jer je glupa i besmislena.
  • Svinjogojstvo

    10.12.2019 11:47
    Miloš veliki? Ajte molim vas
  • Vlada

    10.12.2019 11:20
    @Deki
    Pa ne moze radosti biti samo za "VAAAS Vojvodjane", niste "VI VOJVODJANI" posebna drzava, neka Madjarska pokrajina, bar ne jos uvek. Imate "VI VOJVODJANI" dovoljno radosti u vidu brze pruge BG-NS-SU koja se upravo gradi i kosta CELU SRBIJU Boga oca i dva zavrsena auto puta i jos dva u pripremi. Zivi neko i juzno od Save i Dunava. FYI za ljude iz okoline Krusevca se kaze da su Carapani, tako da Obrenovac-Surcin nikako ne moze biti "Carapanski auto put".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.