Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je jutros da se građani toj instituciji, kada se radi o pravosuđu, najviše žale na dužinu trajanja postupaka ili problem izvršenja presuda.
Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude
Foto: 021.rs
Pašalić je za televiziju Pink rekao da institucija Zaštitnika građana ne želi da kontoriliše ili utiče na rad sudija, već da se kao i u većini zemalja u Evropi, kontroliše suđenje u razumnom roku.
 
On je rekao da kada se radi o izvršenju, javni izvršitelji moraju da objave prodaju na oglasnoj tabli, ali i elektronskim putem, kao i da se sistem uručivanja izvršenja mora obaviti na adekvatan način. Pašalić je naveo da ta institucija nije protiv izvršenja, već postavlja pitanje opravdanosti i neophodnosti visine troškova izvršenja.
 
Govoreći o nedavnoj višesatnoj blokadi zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) istakao je da za instituciju Zaštitnika građana nije bitno koji je medij u pitanju, kada se radi o napadima na medijske kuće. 
 
"Osudili smo blokadu RTS, napade na novinare Kurira, napad na novinare N1", rekao je Pašalić. 
 
Dodao je da ta institucija želi da napravi platformu u kojoj bi bilo jasno zabeleženo ko je i kad izvršio pritisak, diskreditaciju ili vređanje novinara.
 
Pašalić je istakao i da je finansijski status medija "jako loš".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.