Odloženo suđenje Borislavu Novakoviću, nisu došli svedoci

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića odloženo je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu za 20. maj 2020. godine jer se na sudu nije pojavio nijedan od tri svedoka koje je predložio brat predsednika Republike.
Odloženo suđenje Borislavu Novakoviću, nisu došli svedoci
Foto: 021
Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obavestio je sud podneskom da je sprečen da svedoči zbog održavanja redovne sednice Pokrajinske vlade, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije mogao da dođe zbog zakazanog razgovora u Vladi Srbije "u vezi sa projektom", dok je ministar finansija Siniša Mali bio sprečen da svedoči jer je na službenom putu.
 
Novakovićev advokat Vladimir Gajić predložio je sudu da kazni svedoke jer nisu dostavili dokaze o sprečenosti nego su samo dostavili podneske da su sprečeni, kao i da bez obzira na ishod spora troškovi današnjeg ročišta padnu na tužioca jer se njegovi svedoci nisu pojavili.
 
Na sledeće ročište zakazano za 20. maj pozvani su isti svedoci.
 
Vučić je Novakovića tužio za povredu ugleda i časti jer je rekao da je on, i pored toga što nema nijednu formalnu nadležnost, stvarni gradonačelnik Novog Sada i upravlja političkim procesima u Vojvodini.
  • Izzy

    18.12.2019 18:50
    Ne
    Za Bumbara pitanje: ovi tvoji su posteni?
  • Армаггедон

    18.12.2019 17:08
    За повреду угледа и части? То постоји у политици?
  • Nikola

    18.12.2019 16:45
    Zdrav razum
    Ok nemam komentar kuda ovo ide, samo opservaciju oko brzine procesa. Sledeće ročište za 6 meseci? Tužna realnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija