Uz vrapca i platforme za gejzir od 16 miliona, Beograd daje još 23 miliona dinara za fontanu na Adi

Grad Beograd izdvojiće više od 23 miliona dinara iz budžeta za izgradnju fontane na kružnom toku na Adi Ciganliji, vidi se iz nedavno donetog gradskog budžeta za 2020. godinu.
Uz vrapca i platforme za gejzir od 16 miliona, Beograd daje još 23 miliona dinara za fontanu na Adi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi u budžetu, ove godine će za fontanu biti izdvojeno 14,8 miliona dinara, a u 2021. još 8,6 miliona dinara, odnosno ukupno 23,4 miliona.
 
Fontana će biti novi dodatak Adi Ciganliji posle atrakcija kao što su vrabac od milion dinara i platforma za posmatranje gejzira koja je koštala 15 miliona dinara.
 
Javno preduzeće Ada Ciganlija zaključilo je 16. decembra 2019. godine ugovor o izgradnji osmougaone platforme površine 100 kvadratnih metara sa kompanijama Elkoms i Gama-Ram iz Beograda. Kako je bilo navedeno u konkursnoj dokumentaciji, platforma treba da služi "za posmatranje i fotografisanje veštačkog gejzira".
 
Takođe, javno preduzeće koje upravlja Adom platilo je 2019. godine više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa "Ada Ciganlija" i skulpture vrapca i cveta. Skulpturu je radio isti atelje od kog je JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za skoro 600.000 dinara, piše Nova ekonomija.
  • Kikinda

    14.01.2020 17:00
    A mi u Kikindi pijemo čistu izvorsku vodu iz Pekama. Pamet u glavu deco, bolje biti seljo u Beogradu nego građanin u Kikindi! Sve za Beograd, Beograd je sve!
  • Sms

    14.01.2020 11:14
    nego...
    Kako to da nikada ne idu vesti "država donirala " x " za lečenje dece u inostranstvu ili pravise ne neka klinika da se kod nas leče...
  • Novosadjanka

    14.01.2020 10:31
    Neko se šali?
    Eh da mogu "ustati" Nušić,Domanović,Sremac...ala bi bilo materijala da se pišeeeeeeee..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.