Priveden muškarac koji je u Beogradu ušao u školu i pitao devojčice da ih vodi u restoran

Muškarac zbog kojeg je izbila prava pometnja među roditeljima đaka Osnovne škole "Ujedinjene nacije" na Ceraku, uhapšen je.
Priveden muškarac koji je u Beogradu ušao u školu i pitao devojčice da ih vodi u restoran
Foto: 021
On je, prema rečima svedoka, u ponedeljak ušao u školu, prišao grupi devojčica i pozvao ih u restoran brze hrane. Roditelji kažu da je nepoznati čovek rekao da će ponovo doći.
 
Sve je počelo kada su učenice incident prijavile roditeljima, koji su odmah otišli u školu, gde su sa direktorkom pogledali snimak sa sigurnosne kamere i obavestili policiju.
 
"Čovek je ušao u školu kada nije bilo obezbeđenja, ali i da je bilo obezbeđenja, ni na koji način nije pokazivao da je to neki agresivan čovek", kaže direktorka direktorka OŠ "Ujedinjene nacije" Vesna Radovanović Penevski.
 
U školi kažu da se čovek tamo zadržao oko pola sata. U tom trenutku, školski policajac je obilazio drugu školu. Čovek koji radi kao obezbeđenje došao je oko podneva, ali niko nije posumnjao da se nešto loše događa.
 
Situacija je kulminirala kada je juče u medije dospela prepiska iz vajber grupe u kojoj su roditelji đaka, a gde je opisan incident i izgled čoveka. Jedan od roditelja napisao je da ga je sreo u frizerskom salonu, gde je uznemiravao ljude, pa su ga izbacili. 
 
"Ono što ćemo mi preduzeti je zapravo da pokušamo da povećamo bezbednost glavnog ulaza, da zaključavamo školu, da u saradnji sa savetom roditelja vidimo način kako možemo da kontrolišemo ulazak roditelja", kaže direktorka.
 
U Ministarstvu kažu da svaka škola donosi svoj pravilnik o zaštiti učenika i zaposlenih, ali smatraju da đačka dežurstva nisu primerena.
 
"Apelujem ovim putem na škole da promene pravilnike u toj oblasti da učenici ne budu prvi koji su tu. Postoje drugi nastavnici, drugo osoblje u školi koje bi trebalo da bude na ulaznim vratima ustanove", kaže pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.
 
Ovo je drugi put za poslednja dva meseca da su nepoznate osobe ušle u škole i da su deca bila u opasnosti. Oba puta, sve se završilo bez većih posledica. 
 
A ko čuva decu u novosadskim školama, možete pročitati u našem tekstu OVDE.
  • rada

    15.01.2020 10:51
    Mislila sam da su škole bezbedne. Glavu ću nekome otkinuti da je moje dete u pitanju.
    Ne znaju šta da rade, nemaju ovlašćenja, izgovori i samo to...da li je i ovaj pedofil? Psihijatriski bolesnik? Da li mi roditelji treba da čuvamo škole i izostajemo sa posla? Stvarno se igraju sa našim životima.
  • Sugradjanka

    15.01.2020 09:16
    Ne mora da znaci da bi ikome ista lose uradio. Drustvo je puklo jer gledamo non stop negativne vesti i crnu hroniku , i onda se sve crno vidi. Ljudi treba da su slobodni a ne preplaseni, kakav je to zivot u panici i strahu, Boze me sačuvaj
  • Cluffas

    15.01.2020 08:42
    Ovaj je ocigledno neki psihicki oboleli covek. Koje je on krivicno delo uradio? Samo je pitao da li neko zeli u restoran?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.