I danas zbog magle otkazani letovi na beogradskom aerodromu

Poletanja aviona za Tiranu i Podgoricu, kao i sletanja aviona iz tih gradova, jutros su otkazana na aerodromu "Nikola Tesla, navedeno je na sajtu aerodroma.
I danas zbog magle otkazani letovi na beogradskom aerodromu
Foto: 021.rs
Sinoć su otkazana sletanja iz Podgorice, Pariza, Praga, Beča, Zagreba, kao i poletanja za Podgoricu, Tel Aviv, Beč i Prag.
 
Zbog magle, uprava beogradskog aerodroma pozvala je putnike da na internetu prate obaveštenja o letovima i promenama uslovljenim meteorološkim prilikama.
 
Kako kažu, aerodrom je otvoren i raspolaže Kategorijom IIIb, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti, magle, pa od aviokompanija i pilota zavisi da li će sleteti ili poleteti u tim uslovima. To znači da su na aerodromu stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste od 50 metara i vertikalne vidljivosti većoj od 15 metara.
 
Na aerodromu napominju da je za to da li će avio-kompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno i nekoliko drugih činilaca.
 
Da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, procedura koje propisuju avio-kompanije i na kraju, zavisi od odluke pilota, koji odlučuju da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu.
 
Sve informacije o redu letenja i statusu pojedinačnih letova u realnom vremenu mogu se dobiti preko internet prezentacije aerodroma www.beg.aero, na broj telefona 011 209 4444, kao i u izabranoj avio-kompaniji, kažu na aerodromu "Nikola Tesla".
  • Aleksandar

    16.01.2020 18:19
    Jeste, ali smo za tih 30 godina mi otisli 50 godina unazad... To je bilo vreme kada su strucni ljudi radili posao, a ovi danas bi i kliker pokvarili.
  • dragan perković

    16.01.2020 09:41
    Ah
    Godine kad je Zvezda postala prvak sveta u fudbalu dve utakmice su bile u magli.Aerodrom Beograd se tada hvalio da ima uređaje za razbijanje magle pa su uspeli da iz drugi put da je razbiju da bi se mogla odigrati utakmica Zvezda-Real.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".