Bivši vlasnik Studija B kupio vilu u Krunskoj u kojoj je nekada bila centrala DS

Miloš Krdžić, suvlasnik TDI radija i bivši vlasnik Studija B kupio je nekadašnje sedište Demokratske stranke, vilu u Krunskoj koja je pre toga restitucijom vraćena naslednicima starih vlasnika, piše CINS.
Bivši vlasnik Studija B kupio vilu u Krunskoj u kojoj je nekada bila centrala DS
Foto: Pixabay
Iako na prvi pogled napuštena, ova zgrada zvanično je sedište jedne od Krdžićevih firmi Central Hill. Ta kompanija osnovana je u martu 2018. godine, a bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.
 
Miloš Krdžić je potvrdio za CINS da je vila sada u njegovim rukama. Krdžić je kazao da ju je kupio kao investiciju i da još uvek ne zna čemu će ovaj objekat u Krunskoj služiti.
 
"Nemam još nikakvih planova. Mora da se vidi po urbanizmu šta će biti, da se renovira, rekonstruiše, da se izgradi nova ili kako već. Ne zavisi od mene nego od plana urbanizma", dodao je on.
 
Na pitanje CINS-a kako je došao na ideju da kupi upravo ovu vilu Krdžić je kazao da je njena prodaja bila oglašena. "To je potpuno normalan objekat na Vračaru koji ima vrednost zato što se baš nalazi na toj lokaciji", istakao je.
 
Iako novi vlasnik nije želeo da otkrije koliko je vilu platio, neka okvirna vrednost se može videti u osnivačkom aktu firme Central Hill. Naime, u tom dokumentu je navedeno da je Krdžić kao nenovčani kapital firme uneo poslovnu zgrada u Krunskoj 69 i zemljište u vrednosti od oko 177,9 miliona dinara.
 
I "Večernje novosti" su krajem prošle godine otkrile da je vila prodata za 1,5 miliona evra međutim ovaj list nije tada uspeo da dođe do informacije kome je ona prodata, podseća CINS.
 
Miloš Krdžić inače zajedno sa suprugom Ružicom poseduje preduzeće za medije i komunikacije Maxim Media Plus i u njihovom vlasništvu su brojne radio stanice, poput TDI, HIT FM, Jat i radija Karolina. Porodica Krdžić je 2015. godine privatizovala beogradski Studio B za nešto više od pola miliona evra. Vlasnici su bili sve do 2018. godine kada većinski vlasnik Studija B, preko firme Global media technology, postaje Saša Blagojević, inače vlasnik provladinog tabloida Alo.
  • rale

    18.01.2020 08:44
    Nova vlast, nova elita. Nove vile da se kupuju, restorani da se u njima sedi kako bi se sa direktorima u četiri oka dogovorili poslovi dok radnici po firmama sede i nemaju pojma. Uvek tako bilo i ostaće, kada u Srbiji ne možeš otvoriti ništa veće od pekare, trafike i brze hrane a da ti neko sa političkom pozadinom ne stane na vrat.
  • The Lalosh

    18.01.2020 07:56
    @Dejan
    Nešto si pobrkao...
    Nisu ljudi protestvovali zbog Studija B, već zato što im je bilo jako prijatno da žive kao marva.
    Na žalost, polako se vraća to vreme. Jeste, bolje nam je kad poredimo sa tim vremenom... Ali daleko je od minimuma normalnog života jednog Evropljanima.
  • Sloba

    18.01.2020 07:51
    Postenje
    Jel to žuta ekipa žuto žuće najžuće lopine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.