FOTO: Nemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Srbije koji se skoro raspao

Berlinska policija saopštila je da je iz saobraćaja isključila jedan autobus sa pređenih 1,3 miliona kilometara.
Autobus je isključen zbog tehničkih kvarova koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju, pre svega ne nastavak putovanja ka Srbiji.
 
Nemački mediji prenose da je autobus prevozio putnike u Srbiju i da je bio u stanju raspadanja.
 
Policija Berlina preko Tvitera je objavila fotografije autobusa, kao i slike pojedinih kvarova na njemu. Na snimcima se vidi da je karoserija zarđala, da su rupe na mnogo mesta popunjene penom, da je polomljen amortizer, a kočnice neispravne.
 
Takođe, brzim pregledom ustanovljeno je da autobus ispušta ulje i tečnost za hidrauliku, te da volan nije reagovao kako treba.
 
Autobus je odmah isključen iz saobraćaja, a prema navodima policije, biće izvršen detaljan tehnički pregled, dok je protiv vozača pokrenut postupak zbog kršenja propisa, te ga čeka "paprena" novčana kazna.
 
Nemačka policija nema često prilike da naiđe na autobus sa tolikom kilometražom. Tako je u aprilu 2016. zaustavila jedan, koji je bio potpuno neispravan, a koji je na tahometru imao više od 1,3 miliona kilometara.
 
  • Qan

    27.01.2020 13:12
    Proverite
    Autobuse što voze decu na ekskurziju.
    Prošle godine, Čurug prevoz kad je startovao bus, pola roditelja se podavilo, klima 0, sedišta prljava, smeće nije počišćeno....
    Ili... Povedu se decu u inostranstvu, pa da ne bi agencije iznajmljivale 2 autobusa, spapče još sedišta, o komoditetu ni reči.
  • radnik

    27.01.2020 00:17
    Kako ste se naložili na kilometražu to je smešno. 1.3 mil kilometara je za bus manje nego 100.000 za kola. Ako si održavao valjano dobar je. Da li mislite da novi autobusi koji su preko 500.000 evra treba da se voze 200.000 kilometara možda? Zamislite autobus koji vozi NS-BG svaki dan i okrene 4-5 tura pa taj napravi hiljadarku skoro dnevno i za 4-5 godina je na milionče sigurno a još uvek izgleda kao nov.
    Tipično novosadski nemate pojma o temi a pljujete.
  • Jelena

    25.01.2020 19:28
    Izvor?
    Od 50 i kusur komentara, samo se jedna pametna glava zapitala otkud vama info da se radi o autobusu iz Srbije. Na tviteru berlinske policije nema ni reči o tome iz koje zemlje vozilo dolazi. Da li bi redakcija bila ljubazna da navede izvor? Hvala unapred :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.