Mali: Završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona

Studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona u Surčinu završena je, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da je važno to što je pozitivna.
Mali: Završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona
Foto: Pixabay
Studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona u Surčinu završena je, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da je važno to što je pozitivna. 
 
"Ako pogledate stope rasta od pet ili šest odsto, koje želimo da dostignemo u narednih par godina, moramo dalje da obezbedimo projekte koji će rasti, a nacionalni stadion je jedan od njih", rekao je Mali.
 
Upitan kako se ulazi u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, a da nije urađena studija opravdanosti tako velike investicije, Mali je rekao da ne postoji mogućnost da bilo šta uradimo ili bilo koju investiciju preduzmemo, a da ne postoji studiju opravdanosti.
 
Naveo je da je studija izvodljivosti završena krajem prošle godine, da je imao priliku da je vidi i da će biti predstavljena javnosti.
 
"Na tu studiju treba dodati i taj aspekt koji se ne može meriti finansijski, a to je razvoj celog tog dela Beograda. Očekujemo da otvorimo jedan projekat kao što je, recimo, Beograd na vodi. Kada napravite par zgrada ili objekata, onda to dovodi druge investitore i ceo razvoj jednog dela grada kreće u potpuno drugom smeru", kaže Mali.
 
Ministar finansija je naveo da je sport postao pravi biznis, da se od toga zarađuje ozbiljan novac za državu, a da se nacionalnim stadionom takođe "promoviše država na pravi način".
 
Podsetimo da je Mali krajem decembra rekao da je u budžetu za 2020. godinu opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona. On je najavio i da će izgradnja nacionalnog stadiona početi polovinom 2020. godine. 
 
Kako je ranije rečeno, nacionalni fudbalski stadion moći će da primi 60.000 navijača, prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara.  Ovaj objekat će biti multifunkcionalnog karaktera, a rečeno je i da su u toku pregovori sa svetskim kompanijama iz različitih delatnosti, koje u okolini stadiona hoće da ulože značajan novac, kao i da ceo koncept podrazumeva kombinaciju ulaganja u industriju, turizam, tehnologiju, zabavu, kulturu i gradnju stambenog kompleksa.
 
Mali je ranije rekao i da se završetak izgradnje očekuje za dve i po do tri godine.
 
"To i nije toliko velika investicija koliko koristi treba da donese. Ceo koncept treba da se zove 'Stadion siti', a to podrazumeva mnogo toga. Plan je da u okviru stadiona napravimo ceo grad. Biće tu izložbeni sajmovi, prostor za kulturu i koncerte, akvaparkovi, ali i tehnološki park koji uključuje dolazak velikih svetskih trgovačkih lanaca. Već pregovaramo sa kompanijma IKEA i KAUFMAN a koje su vrlo zainteresovane da se nađu u okviru celog kompleksa. Biće tu i jako mnogo poslovnog prostora kao i kompletan stambeni blok", rekao je ranije Mali za "Blic". 
  • Liman

    05.02.2020 12:32
    Problem je samo u tome što nam stadion ne treba. Ima daleko potrebnijih stvari u Srbiji!
  • Vladi Srbije

    05.02.2020 12:21
    Porodice u Srbiji nestaju pod udarnim pesnicama zapada - feminizmom i LBGT propagandom kao pesnicama koje razbijaju porodice, mlade masovno uvode u nevoljni celibat do starosti, a rađanje su sveli na sadašnju meru: 1.4 deteta po ženi a istovremeno 2.4 abortusa po ženi.
    A ovima su bitni stadioni?
    Za koga?
    Za buduće posetioce ostataka Srbije?
  • Dejan

    05.02.2020 12:16
    Posao
    Umesto da gradimo zatvore po uzoru na ameriku gde svaki zatvor donosi profit,sklanja sljam sa ulica i imate mirniju ulicu ! Mi ulazemo u neki stadion,imamo komunisticke zaovstavstine i onaj kupleraj u pazovi koji nicemu ne sluzi,rupa bez dna a rezultata nema ! Zaposljavamo policiju koja cuva kriminalce, to samo u serbistanu ima,sad glasajte za nekog na izborima, prodajte se za malo vise od dve crvene

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija