Navodni vođa škaljarskog klana izručen iz Srbije u Crnu Goru

Jovan Vukotić (38), navodni vođa škaljarskog klana, izručen je iz Srbije u Crnu Goru, saznaje N1.
Vukotić se nalazi u Podgorici, gde je priveden u Tužilaštvo na saslušanje.
 
Mediji prenose da je akcija izručenja obavljena tajno i uz najveće mere bezbednosti, a da je navodni vođa škaljarskog klana u Crnu Goru stigao helikopterom. Vukotić je u Srbiji bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprave. On je, naime, koristio falsifikovani makedonski pasoš u kojem se nalazila njegova fotografija, ali pod imenom Georgi Andonov.
 
On se sumnjiči da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprostavljenog "kavačkog" klana u kotorskom naselju Rakite. On je na saslušanju u Beogradu negirao povezanost sa pokušajem ubistva dvojice sugrađana.
 
Kako je N1 ranije izveštavao, sumnja se da je krajem prošle godine bio planiran atentat na Vukotića trovanjem hranom dok je bio u ekstradicionom pritvoru Beogradu. Policija je sumnjala da je četvoročlana grupa, koja je uhapšena sredinom decembra u Beogradu, planirala da otruje Vukotića, kojeg su srpske bezbednosne službe označile kao vođu škaljarskog klana.
 
Prema nepotvrđenim saznanjima, ta grupa je planirala da otruje hranu koja se Vukotiću, svakodnevno, dostavlja u zatvor, s obzirom da on odbija da jede zatvorsku hranu.
 
Vukotić je uhapšen 10. septembra 2018. u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sutradan je deportovan u Srbiju. Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge.
 
On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.
  • Ivan Oris

    09.02.2020 07:12
    Bazovicka 33
    Kao u Saudiji Kini Tajlandu smrtne kazne za dilere droge.
  • Klavirštimer

    08.02.2020 21:46
    ma
    srbija sa crnom gorom odlično sarađuje,a obrnuto nikako,najsramnije nas ponižavaju milo&comp,što govori da im je isti nalogodavac,.,još troše gorivo za helikopter ne.bi li overili svoju privrženost gorcima koji ravnaju leđa i polivaju pendrecima srbe u cege

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.