Britanka na Kosovu nema koronavirus

Pacijentkinja koja je primljena na Kliniku za infektivne bolesti u Prištini nema koronavirus, saopšteno je sinoć u Institutu za javno zdravlje (NIPHK).
Britanka na Kosovu nema koronavirus
Foto: Pixabay
Izveštaj NIPH je na vanrednoj konferenciji za novinare pročitao Naser Ramadani, lekar iz tog instituta, koji je ranije izjavio da su odmah po prijemu pacijentkinje njeni uzorci hitno poslati na analizu.
 
"U subotu oko 17 časova dobijena je informacija iz Klinike za infektivne bolesti da je pacijentkinja sa britanskim državljanstvom upućena iz Urgentnog centra u Gnjilanu na Kliniku za infektivne bolesti", navodi se u izveštaju.
 
Dodaje se da je pacijentkinja međunarodni službenik na Kosovu i da je pre nekoliko dana bila na skijanju u Francuskoj.
 
"U kliničkoj slici konstatovana je blaga groznica i blagi kašalj", navodi se u izveštaju Instituta i dodaje da su uzorci odmah uzeti za laboratorijsku analizu i predati na dijagnostiku u 19 časova.
 
"Uzorci su testirani na novi koronavirus (2019 - nCoV) i influencu A i B rRT-PCR metodom. Rezultat je bio negativan za sva tri testa, što znači da pacijentkinja nije zaražena novim koronavirusom (2019 - nCoV) ni gripom A i B", zaključuje se u izveštaju.
 
Direktorka Klinike za infektivne bolesti Lindita Ajazaj-Beriša rekla je da pacijentkinja u trenutku prijema u tu ustanovu nije imala visoku temperaturu, dodajući da je britanska državljanka odmah izolovana i stavljena pod posebni nadzor. Prema rečima lekara, pacijentkinja je odmah nakon što je počela da kašlje otišla u bolnicu na pregled.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.