Građanski front podnosi krivične prijave protiv ministra Trivana zbog zagađenja

Građanski front saopštio je da će podneti dve krivične prijave protiv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine i povreda prava na informisanje o stanju životne sredine.
"Smatramo da je ministar Trivan odgovoran zato što nije preduzeo mere iz nadležnosti svog ministarstva, a bio je u obavezi da to uradi, što je za posledicu imalo zagađenje životne sredine, odnosno zagađenje vazduha velikog obima u više gradova i opština u Srbiji", navedeno je u saopštenju. 
 
Naveli su da je Trivan uskratio pravovremene i potpune informacije o visini aerozagađenja, opasnostima i rizicima po zdravlje građana Srbije, te davao neistinite podatke o uzrocima, razmerama i uticaju aerozagađenja i potrebi zaštite zdravlja stanovništva, odnosno potrebi preduzimanja hitnih mera. 
 
"Obe krivične prijave detaljno opisuju ozbiljnost problema zagađenja vazduha. U njima iznosimo i detaljne dokaze ne samo da je ovakva reakcija izostala, već i da je ministar svesno obmanjivao javnost i skrivao prave dimenzije problema", dodaje se u saopštenju. 
 
Građanski front je savez političkih pokreta i inicijativa koji čine pokreti Ne davimo Beograd, Lokalni front iz Kraljeva, Inicijativa za Požegu, Lokalni front Valjevo, Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša, Građanski front Vlasotince, Kritična masa Kula i Bez straha Apatin.
  • Orwell Vegan

    21.02.2020 18:06
    Istina
    Kakav pucanj u prazno. Covek je na funkciji par godina, a bez obzira sto je nesposoban, ne moze biti odgovoran za zagadjenja. Pre su trebali da prijave prethodne ministre, recimo onog ortopeda po struci, ali nece ova lazna opozicija da diira prethodnu vlast, to je tako ocigledno. Pitanje je za koga radi opozicija zaista.
  • maja

    21.02.2020 16:45
    trenutno u NS
    NS se raspada od smrada kanalizacije i kontejnera.
  • Ataševac

    21.02.2020 15:21
    Koji ste vi zuti zlobnici.i nesretnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.