Ilić: Bilo bi odlično da se prvo ispita imovina političara i tajkuna

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić izjavio je da bi bilo odlično da prvi na koje će se primeniti Zakon o poreklu imovine, koji je na dnevnom redu zasedanja Skupštine Srbije, budu političari i tajkuni, navodeći da neće biti zaštićenih.
Ilić: Bilo bi odlično da se prvo ispita imovina političara i tajkuna
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ilić je za RTS izjavio da će se imovina ispitivati "na osnovu plana, analize rizika koju napravi direktor Poreske uprave", kao i da će se to praviti "gotovo na naučnoj osnovi".
 
"Poreska uprava će na osnovu plana, po službenoj dužnosti ispitivati poreklo imovine određenih ljudi", rekao je Ilić.
 
On je naglasio da je "veoma bitno i da svaki građanin može da uperi prstom, dakle da podnese prijavu, jer građani najbolje znaju ko se i na kakav način obogatio" i da tako "usmere državne organe". Kako je rekao, to je "dodatna vrednost zakona".
 
Prema njegovim rečima, bilo kome može da bude ispitivana imovina ako Poreska uprava utvrdi da u njoj "postoji disbalans", bez obzira da li je to keš, računi, nekretnine, skupe pokretne stvari.
  • Naopačka država

    24.02.2020 11:51
    U sudstvu koje je vrlo problematično toliko da se uz njega neizistavno odmah spominje i Strazbur, nije poželjno da se rade novi zakoni jer sve greške idu na teret naroda a bogate se samo advokati i budžet države koja ugrožava građane umesto da ih štiti.
  • Podela

    24.02.2020 11:44
    Ko je zadovoljan kako vlast uvodi i sprovodi nove zakone želeće još toga.

    Ko nije zadovoljan neće želeti da oni bilo šta više rade pa čak ni to što dobro zvuči.
  • pera

    24.02.2020 11:24
    ..
    Vec vidim da ce ovo po principu 'tuzim sam sebe, pa me sud oslobodi'. Primenice prema sebi tako da oni prodju, a onda ce da primene na narodu tako da narod ne prodje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.