Dr Nestorović: Virus korona će sigurno stići u Srbiju

Novi virus korona stići će i u Srbiju, smatra dečji pulmolog i alergolog dr Branislav Nestorović, ali napominje da se od ovog virusa razboli svaka šesta osoba, da je smrtnost niska, dok je kod gripa procenat obolelih mnogo veći.
Dr Nestorović: Virus korona će sigurno stići u Srbiju
Foto: Pixabay
Nestorović za TV Prvu kaže i da se retko beleže primeri zaraženih među decom i ženama.
 
"Žene obično ne oboljevaju i smrtnost je niska", rekao je Nestorović.
 
On je dodao da su na udaru najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima.
 
Nestorović napominje i da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog "specifične situacije" u Italiji.
 
"Italijanska epidemija je čudna, teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere", rekao je on.
 
Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, Nestorović odgovara potvrdno.
 
"Virus će sigurno stići", smatra on, ali dodaje da "virus slabi prolaskom kroz ljude".
  • sos

    10.03.2020 21:18
    Koliko stručnih lica na jednom mestu. Sve sami doktori, docenti, primarijusi.... A realno... teško da imaju srednju školu.
  • Neda

    08.03.2020 23:34
    Doktore.....
    Samo ti doktore cuti,bolje ti je tako,ne mogu da verujem da se smejes dok ljudi u svetu umiru,vodi ti tvoju zenu u soping,godinama sam slusala tvoje prazne price u ordinaciji dok cekam da mi pregledas dete,kao ucis nesto studente a samo pricas nebitne stvari,a oni siroti se smeju,sta li su samo mislili tad o tebi,pa se okrenes ka detetu i meni i ne saslusas me sta ti kazem i molim za savet,napises terapiju i cao....pozdrav za Sasu Milicevica najboljeg pulmologa i pedijatra.
  • D.

    25.02.2020 16:07
    Kakva drzava, takvi i doktori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.