Dačić dobio Hilandarsku spomenicu za dobročinstvo

Ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić dobio je Hilandarsku spomenicu arhimandrita Metohija i bratstva manastira Hilandara za dobročinstvo i pomoć u vreme obnove manastira kao i za zasluge u zaštiti i odbrani državnih i nacionalnih interesa.
Dačić je zahvaljujući se na dodeljenom priznanju, istakao svoju ličnu, kao i spremnost Vlade Srbije da uvek kada je potrebno, pruži pomoć i podršku Hilandaru, imajući u vidu da se radi o jednoj od najvećih svetinja, ne samo za Srbiju, već i za čitav svet.
 
Ovo priznanje dodeljeno mu je prilikom posete Solunu, gde je učestvovao na ministarskom sastanku koji je organizovao ministar inostranih poslova Grčke Nikos Dendias.
 
Na kraju posete Solunu, Dačić je posetio i Srpsko vojničko groblje "Zejtinlik" gde je položio venac i još jednom se poklonio senima srpskih vojnika koji su poginuli tokom proboja Solunskog fronta.
 
Na groblju ga je dočekao Đorđe Mihailović, devedesetogodišnjak, koji već decenijama brine o humkama srpskih heroja, kao što su to pre njega činili njegov otac Đuro i deda Savo.
 
Đorđe je rekao da, iako je srpskog porekla i njegova porodica decenijama brine o srpskom vojničkom groblju, on nikada nije bio u Srbiji i nema srspko državljanstvo ni pasoš.
 
Dačić je obećao da će ministarstvo pomoći da se on po ubrzanom postupku dobije srpsko državljanstvo i da mu se izda pasoš.
  • Istina...

    25.02.2020 20:39
    Crkva nagrađuje ateiste! Suludo. U Antisistemu normalno.
  • Pićuka

    25.02.2020 18:25
    Ne zaboravite Šarića, i on je bio donator crkvama.
  • Ilija

    25.02.2020 16:03
    Svako ko je dao novce crkvi(najcesce tudje a ne svoje),pa makar bio ratni zlocinac poput Seselja .dobio je orden od SPC.Da li SPC ima imalo etickih principa ili nekakve bozje pravde kada joj je novac jedini kriterijum za dodelu odlikovanja.Ako ima Boga krajnje je vreme da pozove na raport ove njegove zemaljske sluge i da im objasni da to sto radi nije po njegovoj milosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.