U Kraljevu će jeftine stanove moći da kupuju i vojni invalidi

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu, u naselju Voćareve livade u Ribnici, koji su započeli u aprilu prošle godine, odvijaju se po planu, a uskoro će te stanove, po istim uslovima, moći da kupuju i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca.
U Kraljevu će jeftine stanove moći da kupuju i vojni invalidi
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako se navodi na sajtu grada, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, kraljevačkog odreda Žandarmerije, Druge brigade Kopnene vojske, sudske straže, Okružnog zatvora imaće mogućnost da za 400 evra po kvadratnom metru kupe nove stanove.
 
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić najavljuje da će uskoro i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca moći da kupuju te stanove po istim uslovima kao pripadnici bezbednosnih snaga, dodajući da će za stan od 55 kvadratnih metara, na 30 godina, mesečna rata iznositi svega 82 evra, što je manja cena od zakupa.
 
U prve dve godine biće izgrađeno 214 stanova, od planiranih 946 stanova, a izgradiće se i prateća infrastruktura, od pristupnih saobraćajnica, parking mesta, javne rasvete, kanalizacione i vodovodne mreže.
 
Prema gradonačelnikovim rečima, Kraljevo će, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, u tom delu grada, početi izgradnju nove zgrade O.Š. "Sveti Sava", vrednosti 39,5 miliona dinara.
 
"U Ribnici će uskoro biti otvorena i nova ambulanta sa pedijatrijskim odeljenjem, a u aprilu nas očekuje i otvaranje još jednog tržnog centra pored Nove hale sportova. Sve će to omogućiti potpuno novi izgled ovog kraljevačkog prigradskog naselja i Ribnica će postati grad u gradu", najavljuje Terzić.
  • Aj

    25.02.2020 17:00
    hm...
    a sto samo neki? ajde svi da kupujemo jeftine stanove. vreme socijalizma je proslo
  • Vladimir

    25.02.2020 15:28
    Moze i u novom sadu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.