FOTO: Pokušao da švercuje robu vrednu više od 25.000 evra

Carinici su 25. februara na prelazu Vrška Čuka kod Bugarske otkrili da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrednost procenjena na više od 25.000 evra.
Zaplenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garedoba i obuća.  
 
Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH. Mada je vozač kamiona, 40-godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled. Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.
 
Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju "macun". 
 
 
 
Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki kasio, armani, ges, šanel, roleks i svarovski, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova karolina herera, dior, šanel, bulgari, roberto kavali, kenzo, armani i drugih.
 
Među krijumčarenom robom našlo se i više od 2.000 različitih odevnih predmeta - jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki adidas, najk, levis, filip plejn, bos i sl. Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.