Akcija "Sat za planetu" 28. marta

Jedan od najvećih globalnih pokreta za očuvanje prirode, "Sat za planetu", uz slogan "Okrenimo se prirodi", održaće se u subotu, 28. marta.
Akcija će početi u 20:30 časova.
 
Pokret okuplja ljude širom sveta koji žele da ukažu na svoju spremnost i potrebu da svi građani zajedno preduzmu hitne korake kako bi se ublažili uzroci i posledice klimatskih promena, saopštila je organizacija Svetski fond za prirodu. Životinjski i biljni svet planete Zemlje nestaje alarmantnom brzinom, oko milion vrsta preti izumiranje, a posledice klimatskih promena su sve izraženije.
 
Ovom akcijom svetska organizacija za prirodu ističe značaj prirode kao temelj zdrave planete i neposredno, snažno i isplativo rešenje za klimatsku krizu. S obzirom na situaciju u kojoj se svet iznenada našao usred mera opreza zbog novog virusa korona, kada javna okupljanja u većini zemalja nisu moguća, ističe se da je zdravlje i sigurnost ljudi ispred svega.
 
Zbog toga ove godine pozivaju pojedince da se priključe akciji virtuelno, dajući svoj glas za planetu preko društvenih mreža, uz mogućnost da osvoje interesantne nagrade.
 
Ova akcija koja je poznata po simboličnom isključivanju svetla u trajanju od jednoga sata nastala je u Sidneju 2007. godine, a tokom godina proširila se na više od 180 zemalja i 7.500 gradova. U njoj još od 2009. godine učestvuju i gradovi regiona. 
 
Srbija ovu akciju obeležava dvanaesti put po redu, a prošle godine pridružilo se oko 200 partnera - gradova, opština, javnih ustanova, škola, vrtića, kompanija i organizacija širom zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.