Nedimović: Nove količine kvasca u radnjama u utorak i sredu

Fabrika u Senti u nedelju je pokrenula proizvodnju kvasca, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Ministar je za RTS rekao da bi suvi i ostale vrste kvasca trebalo da budu isporučeni trgovinskim lancima u utorak i sredu.
 
Ministarstvo poljoprivrede će, kaže, predložiti da se zabrani izvoz kvasca kako bi se snabdele sve prodavnice u Srbiji.
 
Podsetio je da su vodovodi u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu počele proizvodnju hipohlorita.
 
"Po SZO je najbolje dezinfekciono sredstvo za ravne površine, možemo da proizvedemo dnevno 50.000 litara. Sve fabrike koje su se bavile time su uništene, sada ćemo da postavimo stvari drugačije", naveo je Nedimović.
 
Danas će, kaže, početi i proizvodnja 75-procentnog alkohola. Prema njegovim rečima, prioriteti za snabdevanje su klinički centri i opšte bolnice.
 
Napominje da proizvodnja brašna, ulja, mleka i mesnih prerađevina teče kako treba.
 
Kada je reč o zabrani kretanja, Nedimović je ponovio da poljoprivrednici uz dozvolu mogu boraviti na polju i duže od 17 časova. 
 
"Prilagođavajte se vremenu kretanja, ako neko ostane na njivi, neće neko nekom odseći glavu. Život i zdravlje su na prvom mestu, za ostalo se prilagođavamo", ističe ministar poljoprivrede.
 
Pripremni radovi za setvu kukuruza su u toku. 
 
"Imamo gorivo, seme, đubrivo. Treba živeti i posle korone", zaključio je Nedimović.
  • Zos

    23.03.2020 17:13
    Ha, ha, ha, ha, ha .....kvasac ha,ha,ha,ha,ha,ha najvažnija stvar trenutno u Srbiji,te nam ministar saopštava kada će ga biti. Baš se čudim da sam predsednik nije saopštio tako važnu vest za opstanak.
  • Aja

    23.03.2020 15:03
    Evo
    Rece Vucko da ima svega
  • pavle

    23.03.2020 12:09
    Zaboravio sam da napomenem da tegle ne treba zatvarati hermeticki. Samo krpa ili nesto odozgo. CO2 mora da izlazi, a kiseonik da ulazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija