Direktorka "Batuta": Ovo je bitka koju će dobiti preventiva

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović istakla je povodom epidemiološke situacije u Srbiji da je ključ preventiva i da se nastoji da se uz podršku svih i poštovanje mera koje je država uvela prevencijom spreči širenje virusa korona.
Direktorka "Batuta": Ovo je bitka koju će dobiti preventiva
Foto: Youtube (Screenshot)

Naglasila je da je značajno da se poštuju sve preporuke koje daje zdravstveni sektor i da bi trebalo držati distancu među najbližima i u radnom okruženju.

Verica Jovanović je rekla da životno doba pacijenata koji najčešće obolevaju teži starije, ali je apelovala na sve da ne izlaze na ulice i da poštuju mere jer se na taj način čuva zdravlje.

"Ova bitka jeste bitka koju će dobiti preventiva", navela je Jovanovićeva.

Dodaje da za sada nismo u teškoj situaciji ali da ona može da postane veoma teška, pošto se u nekim zemljama virus eksplozivno širio. Poručuje da su mere uvedene zbog zdravlja svih nas.

  • ?

    26.03.2020 21:44
    ?
    hm, ne volim da izlećem, ("Ova bitka jeste bitka koju će dobiti preventiva") možda je prerano, ali..... da li dr sugeriše ili je otpočela kampanju vakcinacije?
  • Mbm

    26.03.2020 20:23
    SNS i BATUT
    Vlada RS nije donela mere epidemioloske zasfite i podelila sredstva za taktilnu i respiratornu zastitu stanovnistva-mortalitet kod covid 19 iz grupe SARS je isvedoceno poznat-vec je uvela sa supotpisnikom A.V. vanredno stanje i policijski cas. To nisu mere epidemioloskog vanrednog stanja sa kurativnim merama, vec mere represije. Vlada i supotpisnik tih mera nisu kontrolisali stanje robnih rezervi i blagovremeno nadomestili nedostatak, vec su zatrazili od Kine donaciju u ime naroda. Predmete donacije vlada prodaje tom istome narodu, a da objekti donacije nisu predmet prodaje i da je takva trgovina svuda nedopustena, i svejedno je da li ih prodaje sa ili bez PDV, jer prodaja bez PDV nije moguca niti dopustena (izuzev u shvatanjima vlade koja su pogresna). Vlada je sa supotpisnikom uslovila zastitu ljudi od smrtonosnog virusa, davanjem novca, cineci zastitna sredstva nedostupnim za veci deo populacije, jer je veci deo iste u grupi ispod praga siromastva. NB. Molim objavite, nije pisao penzioner.
  • Penzioner

    26.03.2020 18:38
    S preventivom je trebalo početi u februaru. Da je bilo pameti....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.