Izrečene prve presude za kršenje mere samoizolacije, osuđeni na ukupno pet godina zatvora

Osnovni sud u Požarevcu osudio je danas na dve godine zatvora okrivljenog iz okoline tog grada koji je po povratku iz inostranstva, prekršio meru obavezne samoizolacije.
Izrečene prve presude za kršenje mere samoizolacije, osuđeni na ukupno pet godina zatvora
Foto: Pixabay
Sud mu je danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, rekla je portparolka suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.
 
Ovaj okrivljeni dobio je meru obavezne samoizolacije prolikom ulaska u Srbiju 14. marta na graničnom prelazu Horgoš, ali je nije poštovao.
 
Ovo je druga presuda za kršenje mere samoizolacije, odnosno krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije. Prva je izrečena ranije danas u Dimitrovgradu, gde je Osnovni sud osudio S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolacije, nakon povratka iz inostranstva.
 
Okrivljeni je osuđen na maksimalno propisanu kaznu od tri godine zatvora, a trenutno se nalazi u pritvorskoj jednici u Pirotu.
 
Suđenje je održano preko video linka. Sudija, tužilac i branilac okrivljenog bili su u sudnici suda u Dimtorgradu a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu, gde se nalazi od 20. marta.
 
S.Z. je osuđen jer je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija prilikom ulaska u zemlju na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.
 
Danas će se u Osnovnom sudu u Požarevcu održati još dva suđenja osobama koje su prekršile mere samoizolacije.
  • Darko

    27.03.2020 23:48
    Zalba
    smesno ovo pada po zalbi jos ce drzava da placa troskove
  • Darko

    27.03.2020 23:47
    Krsenje Ustava RS
    U pitanju је opasno kršenje Ustava i zakona, koje se dešava na osnovu običnog dopisa Ministarstva pravde sudovima јер u našem zakonodavstvu ne postoji mogućnost da se okrivljeni saslušava, odnosno da se odbrana iznosi putem video-linka. Takva mogućnost postoji samo za zaštićene svedoke i za saslušanja svedoka, ukoliko zbog nekog razloga ne mogu da pristupe na glavni pretres. Dakle, ne postoji niti jedna zakonska mogućnost da se okrivljeni, odnosno optuženi saslušava preko video-linka, kao što su sada počeli sudovi da rade, u poslednja 24 časa, gde su osuđena lica na maksimalne zatvorske kazne
  • @Samo bezati odavde

    27.03.2020 19:53
    Cekas nekog drugog da realizuje tvoje predloge. Uzmi i uradi to sto si naveo sam, samo se praznis ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.