Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer se nisu pridržavali samoizolacije po povratku iz posete Mađarskoj u vreme vanrednog stanja.
Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije
Foto: 021.rs
U saopštenju te organizacije se navodi da su Vučić i Mali 22. marta bili u poseti Mađarskoj ali da se po povratku nisu pridržavali mera samoizolacije koja se odnosi na sve građne koji dolaze u Srbiju. 
 
Kao dokaz za te optužbe navode se javno dostupne informacije o toj poseti objavljene u domaćim medijima.
 
Toplički centar za demokratiju i ljudska prava predlaže da se Vučiću i Malom odredi pritvor jer njihovo pojavljivanje u javnosti ukazuje da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove to krivično delo.
 
"Predlažemo da prijavljena lica budu osuđena na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije a sami krše te iste mere", dodaje ta organizacija.
 
Kako je u saopštenju ocenjeno, samo maksimalnom predviđenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, odnosno građanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovodnja mera samoizolacije.
  • Lana

    31.03.2020 16:49
    U Norveskoj je ministarka prekrsila sopstveni karantin da bi odrzala konferenciju i obavestila javnost kako postaje kaznjivo prekrsiti karantin
  • @No name

    31.03.2020 13:53
    I jeste neverovatno
    jer u bilo kojoj normalnoj zemlji, kako kažete, on ne bi ni došao na vlast!
  • Nimbus

    31.03.2020 10:35
    Ni ti ljudi ne ocekuju presudu, cak ni podizanje optuznice. Nije u tome poenta. Poenta je da se ukaze, jos jednom, na "nedodirljivost" velikog vodje i njegovih miniona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija