Svim zdravstvenim radnicima od 1. aprila 10 odsto veće plate

Plate svim zdravstvenim radnicima u Srbiji biće od 1. aprila uvećane za 10 odsto, odlučila je danas Vlada Srbije.
Svim zdravstvenim radnicima od 1. aprila 10 odsto veće plate
Foto: 021
Povećanje se odnosi na sve zaposlene u zdravstvenim i vojnozdravstvenim ustanovama, zaposlene na poslovima zdravstvene zaštite u ustanovama socijalne zaštite kao i na lekare u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.
 
Ova odluka doneta je imajući u vidu da zdravstveni radnici podnose veliki teret i odgovornost u danima borbe sa virusom korona, navedeno je u saopštenju.
 
Prema okvirnim računicama, rast plata u zdravstu za 10 odsto povećaće mesečne zarade medicinarima i više od 10.000 dinara.
 
Medicinske sestre i tehničari sa srednjom školom koji rade na infektivnim odeljenjima, čija je trenutna osnovna mesečna zarada bez ikakvih dodataka 49.242 dinara, dobiće povišicu od oko 5.000 dinara.
 
Oko 5.000 dinara više dobiće više medicinske sestre i tehničari. Njihova osnovna zarada trenutno je 55.592 dinara, a nova uvećana plata iznosila bi nešto više od 61.000 dinara.
 
Viši sanitarni tehničari, koji rade na dezinfekciji prostora, predmeta i medicinskog otpada, mogu da računaju na povišicu od oko 5.200 dinara, imajući u vidu da je njihova osnovna zarada bez dodataka 52.181 dinar.
 
S druge strane, lekari specijalisti mogu da računaju na povišicu od najmanje 9.000 dinara. Njihova osnovna plata sada, bez dodataka, iznosi 96.262 dinara. Sa povećanjem, njihova mesečna primanja sa dodacima mogu da dostignu i 115.000 dinara, što bi značilo povišicu od 15.000 dinara.
  • Zlaja

    09.05.2020 15:10
    komentar
    Niti je ovo povećanje plate nego je stimulacija, pa samim tim nisu je svi ni dobili, dobili su je oni koji su radili, ako su bili na bolovanju, u izolaciji ili ne daj bože na odmoru, nisu dobili ništa.
  • Vsnjs

    09.05.2020 07:48
    Izvrsenje krivicnih sankcija
    Zasto sestama u izvrsenju krivicnih sankcija nisu povecanje plate. Samo lekarima. Radile smo bez slobodnog dana. Fizikalisale i ono sto nam nije posao. Kuca nas videla nije 2 meseca.
  • Ja

    31.03.2020 17:31
    Lepo a šta ću ja , ostao sam bez posla. Moraću u SNS na kraju balade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.