N1: Putnici iz Dubaija, Milana, Ukrajine i sa Malte pušteni u samoizolaciju bez testiranja

Putnici iz Dubaija, koji su bili smešteni u učenički dom "Lola" u centru Beograda, kao i putnici sa Malte, iz Ukrajine i Milana koji su im se tu pridružili, tokom noći posle dva dana karantina pušteni su kućama u samoizolaciju od 28 dana.
N1: Putnici iz Dubaija, Milana, Ukrajine i sa Malte pušteni u samoizolaciju bez testiranja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako javlja n1, testiranja nije bilo.
 
"Testirani nismo, a zašto smo pušteni nisu nam rekli. Sinoć su radili proveru, bili su doktori i pitali da li smo dobro", kaže za N1 putnik sa Malte koji je u domu "Lola" boravio od subote.
 
Ukupno je u karantinu bilo oko 300 osoba.
  • Deks

    01.04.2020 13:04
    A zašto bi i bili zadržani? Zašto podržavate nehumani tretman prema građanima koji se vraćaju u zemlju? Od ovih mesta koliko znam samo Milano ima veću frekvenciju zaraženih od Srbije pa i to ne znači da osobe koje dolaze sa tog područja su automatski zaražene. Znamo da i tamo vlada režim samoizolacije i malo je verovatno da ima novih slučajeva zaraze. Ovi građani treba da ispoštuju samoizolaciju i mirna Bačka. Period od 28 dana izolacije je isuviše dug jer prosečno bolest se ispoljava nakon 6 dana. Znači 14 dana bi bio sasvim razuman period za samoizolaciju i to bi trebalo propisati.
  • Zos

    01.04.2020 12:01
    A posle gradjani krivi i neodgovorni.
  • Limanac

    01.04.2020 11:22
    i posle su građani krivi kada se poveća broj obolelih?

    Riba uvek smrdi od glave!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija