Radnica "Jure" pozitivna na koronu, kompanija naredila da svi radnici u ponedeljak dođu na posao

Jedna radnica korejske kompanije "Jura" u Leskovcu obolela je od virusa korone i rezultati testiranja pokazali su da je ona pozitivna, potvrđeno je u Kriznom štabu grada Leskovca.

Kako prenosi "Jugmedia", komandant ovog štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o tome obavestio Štab za vanredne situacije Vlade Srbije, a Zavod za javno zdravlje Leskovac doneo je danas preporuku za hitan prekid rada ili obavljanje minimuma procesa rada u pogonima Jure koja ovih dana radi smanjenim kapacitetom.

Šest radnika, kako se navodi u ovom dokumentu, već ima simptome bolesti, a četrdesetak je izolovano zbog kontakata sa radnicom kod koje je utvrđena korona i sklonjeno u samoizolaciju na 28 dana.

Radnici "Jure" u Leskovcu od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji konstantno upozoravaju na loše uslove rada, pre svega na to da su u toku radnog procesa jedan od drugog udaljeni manje od pola metra. Mnogi od njih su se takođe žalili da rade bez rukavica, a u ranijem periodu i bez maske, javlja "Jugmedia".

Inače, kako piše Blic, "Jura" je naredila svim radnicima, a ima ih oko 2.500, da se u ponedeljak jave normalno na posao.

  • Програмер

    06.04.2020 16:39
    @програмерка
    Само те је фасцинирао својим моћима које је стекао у Крајини :).

    Ја сам из Војводине, а многи моји су се борили у Крајини. Ко је дошао ја сам га разумео и помагао јер могу.

    А овај болид приватник ће да види колико ће да вреде његове паре и како ће да прође на крају.
  • programerka

    05.04.2020 17:13
    "Privatnik" je odlično odradio posao!
    Ne vidim da su se komentatori mnogo potresli oko Jure :(
  • Програмер

    05.04.2020 16:46
    @приватник
    Видећеш после колико си успешан кад ти стигну тужбе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija