Vučić: Do 20. aprila se rešava naša sudbina prema virusu korona, stručnjaci će biti odlikovani

U narednih 10 dana rešava se sudbina Srbije prema virusu korona, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Do 20. aprila se rešava naša sudbina prema virusu korona, stručnjaci će biti odlikovani
Foto: 021.rs
"Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema ovom virusu i tad će biti potrebna najveća disciplina", naglasio je Vučić.
 
Ističući da nemamo više bolnica ni smeštajnih kapaciteta za novoobolele, Vučić je rekao da "smo na izmaku".
 
"Zbog toga je doneta odluka da bolnica u Leskovcu postaje kovid bolnica, kao i kompletna nova zgrada KC Niš osim Urgentnog centra. Takođe, biće pripremljen i hotel Nais, kasarna u Nišu, kao i drugi hoteli", rekao je Vučić.
 
Vučić je najavio da će za 10 dana početi "proizvodnja nečega što liči na lek hlorokin". Za mesec dana, kaže, biće proizvedeno oko 50.000 kutija, što je, navodi, dovoljno za Srbiju.
 
"U Niš je stiglo pet kliničkih respiratora, danas još pet, a za poslednjih mesec dana ukupno 29", naveo je Vučić i dodao da stiglo je i još 20 neinvazivnih respiratora, pulsni oksimetri.
 
Kaže da će stručnjaci koji su se borili protiv virusom korona biti odlikovani Ordenom Republike Srbije 28. juna. 
 
Vučić je rekao da bi do kraja meseca moglo da bude ukinuto vanredno stanje.
 
"Ovo je moja nada, nije moja prognoza, jedva čekam da ga ukinemo", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavesti ljude da je njegov sin Danilo zaražen i da se sada nada da će dočekati da "ode na Sajam", a posle toga kući. Na pitanje novinara da li je testiran, Vučić je rekao da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen, biće testiran na virus korona i dodao da je odgovoran i sluša lekare.
 
"Razgovarao sam sa Goranom Stevanovićem, čim je moj sin primljen, razgovarao o svim kontaktima. Molim vas da me pustite, dok Danilo ne bude bolje, da sam brinem svoje brige. Nemojte da brinete za mene, jer nikada niste brinuli. I kažite da to nije od brige, već jer želite da budem politički izolovan", rekao je Vučić.
 
Upitan kada se poslednji put video sa sinom, Vučić je rekao: "Video sam sina i volim ga beskrajno i neću zbog toga da se pravdam. Ali sam bio na bezbednoj udaljenosti".

Komentari 102

  • ana

    13.04.2020 11:54
    lopov se najvise plasi
    Lopov se najvise plasi da ga ne pokradu, a Vucic da ga ne izoluju politicki, sto on radi opoziciji vec godinama. Nek sedne on sada u karantin - sto je najodgovornije sto bi mogao da uradi, kao na primer Angela Merkel kada je ustanovljeno da je bila u kontaktu sa nekim ko je oboleo od korona virusa.

    Cekamo da vidimo koja ce biti steta svih uvedenih mera po ekonomiju Srbije i standard gradjana dok on paradira po zemlji slobodno, suprotno svim pravilima koja namece gradjanima. Valjda ce se dozvati pameti oni koji godinama bojkotuju izbore da izadju na sledece i zaokruze bilo sta osim SNSa.
  • stevica

    13.04.2020 09:29
    !
    Odlikovanja za utrkivanje ko ce dati vise intervjua, gostovati u vise TV emisija, drzati vise konferencija.... Pacijente nisu ni videli...
    Po onome sto nam pricaju, najvise zarazenih su zdravstveni radnici i virus je "usao" u ko zna koliko medicinskih ustanova. Meni to vise deluje kao poziv na odgovornost ekipe strucnjaka, a ne povod za odlikovanje.
  • Sloba53

    13.04.2020 07:00
    Kada prođe , odlikovati ga i u zasluženu penziju. Izolacija je za njega gora od smrtne kazne.
    I ubuduće : može da glasa samo ko prođe test funkcionalne pismenosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija