Tiodorović: Normalizacija života u Srbiji najranije u junu

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će se građani Srbije, sudeći prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u normalne tokove života vratiti u junu.
"Najoptimističnija prognoza je da vrtići i škole prorade krajem maja, a možda čak i u junu. Fakulteti će pratiti rad škola, a o treninzima i sportu još je rano da razmišljamo", rekao je doktor Tiodorović za "Blic".
 
On je objasnio da se normalizacija života može očekivati kada se bude javljao tek po neki sporadičan slučaj Covida-19 i kad "budemo sigurni da se deca neće razboleti".
 
Kada je reč o penzionerima, Tiodorović je rekao da oni ostaju u istom tretmanu, i dalje moraju da budu potpuno zatvoreni jer su najosetljiviji i poslednji će biti oslobođeni mera.
  • Vuja

    14.04.2020 00:59
    100% savladan sa Igorom i Ma.Treba da se daju uputstva i sugestije za ponašanje i da se život normalizira.Mogu da se bune samo oni koji ne žive od sadašnjeg rada .Oni mogu da leže.A mi koji moramo da zarađujemo i borimo se za svoju porodicu moramo da radimo.I volimo sebe i svoju porodicu vise nego sto može da nas voli krizni stab
  • Igor

    13.04.2020 12:55
    Igor
    Razumem ja vas da se brinete vi ste doktor i za to ste učili školu i egzistencija vam je zagarantovana. A šta ćemo mi koi živimo od svog rada nemamo nikakvih primanja od vanrednog stanja pre ćemo umreti od gladi nego od kovida. Spustite se na zemlju malo ovo je život koi živimo nije sf film. Hvala.
  • Ma

    13.04.2020 12:48
    Ma
    Ma daj doktore više nelupaj pa u španiji od danas sve počinje da radi a koliko ima preminulih i inficiranih što je mnogo mnogo je. Više u srbiji bar većinu nebrine virus već finansije ako do 25 aprila nepočne da se otvaraju radnje,ugostitelji i život nepočne u normalu da se odvija boim se daće biti socijalnih nemira pa nemaju ljudi bar većina od čega da žive a o računima većina ništa neplaća. Pa srbija je po ovim merama sa indijom,bangladešom i tim zemljama u rangu malo se okrenite evropi i drugim zemljama nismo mi kinezi da jedemo pirinač i razne insekte. Budimo svi realni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.