Nestorović: Napravljena baza od 500 izlečenih koji mogu da daju krvnu plazmu

Pulmolog Branislav Nestovorić izjavio je danas da je kampanja lečenja krvnom plazmom obolelih od virusa korona postala operativna, a da su pripreme počele pre nekoliko nedelja.

On je, za televiziju B92, rekao da je napravljena "baza" od oko 500 ljudi, odnosno izlečenih od virusa korona koji mogu da daju krvnu plazmu.

Kako je naveo, na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, pre par dana, dobijen je podatak da se već njih 300 dobrovoljno javilo, čim su čuli za takvu mogućnost na televiziji.

"Mi smo narod koji je poznat po solidarnosti", istakao je Nestorović, prema čijim rečima je takva vrsta lečenja predviđena za najteže obolele, koji su životno ugroženi.

On je rekao da je sada suštinski problem jug Srbije i komentarišući izbor ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića za šefa kriznog štaba za niški i toplički okrug ocenio da je on "neverovatan lik".

"Toliko je operativan da sve rešava u tri minuta, što ja najviše cenim", rekao je Nestorović.

Na pitanje da li veruje da će građani poslušati poziv patrijarha Irineja vernicima da za Uskrs ostanu kod kuće, on je rekao da su građani disciplinovani, ali da se stalno priča o izuzecima.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je danas pozvala izlečene građane da se jave da daju krvnu plazmu.

  • Laloš

    18.04.2020 12:30
    Ja bi molio da ako mi zatreba ne daju slučajno slanu plazmu....
  • Gorm

    18.04.2020 07:23
    Da li je neophodno da se smeju sve vreme tokom davanja krvne plazme?
  • Lajosp

    17.04.2020 22:33
    nestorovic
    Pa jel neko i obraca paznju na Njegove "IDEJE"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.