Voditelj doktorki Dariji Kisić Tepavčević postavio uvredljivo pitanje, ona odbila da odgovori

Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" zatražila je izvinjenje voditelja emisije "Fokus" na Televiziji B92 zbog pitanja upućenog doktorki Dariji Kisić Tepavčević koje su ocenile kao "uvredljiv čin srozavanja stručnosti i znanja".
Voditelj Oliver Jakšić je zamenicu direktora Instituta "Batut" pitao za komentar odluke da "jedna dama ode u Niš uz ministra (Branislava) Nedimovića" kada je situacija tokom pandemije u tom gradu bila najteža.
 
Uz ocenu da je "ovo nešto najbliže ratnom stanju" voditelj je rekao da se "mnogi pitaju" da li je neko iz struke, ali muškog pola, mogao da ode "na liniju fronta u Nišu".
 
"Ja čak ni ne razumem ovo pitanje. Kakve veze ima kog je ko pola, bitno je kojoj struci pripada i koliko može da pomogne u datom momentu", rekla je dr Kisić.
 
Novinarke su u saopštenju pozdravile odluku Darije Kisić Tepavčević da odbije da odgovori na to pitanje.
 
Grupa ukazuje da su "TV B92 i Oliver Jakšić dužni izvinjenje ne samo doktorki, nego i svim ženama - naučnicama, epidemiološkinjama, zdravstvenim radnicama, ali jednako i pripadnicama oružanih snaga, vojske i policije i celokupnoj javnosti".
 
Ocenile su da je Jakšićev "pokušaj pitanja" bio "uvredljiv čin srozavanja stručnosti i znanja, ali i neukusno poređenje epidemije sa ratnim stanjem", i poručile Jakšiću da "rat izgleda sasvim drugačije od epidemije virusa Covid-19", te da su žene već vekovima sposobne za aktivno učešće i u ratnim stanjima.
 
Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" osnovana je uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Fonda B92 i čini je oko 30 novinarki iz nacionalnih i lokalnih medija u Srbiji koje se organizovano bore protiv nasilja prema ženama.
  • Deki

    21.04.2020 20:58
    Ovim rijaliti doktorima se baš osladili TV honorari.
  • Sudija Dred

    21.04.2020 14:57
    Marketing
    Novinar je nespretno vodio pricu u pravcu koji je zamislio, a to je vidljiva cinjenica o vodjenje jedne izborne kampanje u okviru ove tzv. pandemije. Da, zar nije mogao neko drugi da ide u Nis, bez obzira na pol? Ali, ne zaboravite, nije bitno kakva je reklama vec koliko puta je emitujete, zato je Ona morala da ide.
  • gradjaninX

    21.04.2020 12:45
    Pitanje je u sustini bilo: Sto su poslali Vas, damu, a ne nekog muskarca pod noz, jer muski zivot vredi manje.

    Jel tako?

    A ovo da je ratno stanje isto ko i ovo stanje "samo sto ne padaju bombe", to je radikal, izvinjavam se, SNS-ovac koji je branio "Jednog Coveka" izjavio u ime i odbranu dotivcnog coveka da opravda zaobilazenje skupstine. Bese u emisiji kod Branice gde je gost bila Darija Tepavčević. Bese pre 3-4 dana..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.