Kon: Nema potrebe za dodatnim merama za Đurđevdan, to je jedan dan

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon smatra da za Đurđevdan ne bi trebalo da budu uvedene nikakve posebne mere.
Kon: Nema potrebe za dodatnim merama za Đurđevdan, to je jedan dan
Foto: FoNet
Slava Sveti Georgije, koju obeležava veliki broj pravoslavnih vernika u Srbiji, ove godine biće proslavljena u sredu, 6. maja. Kako je u pitanju radni dan, te građani mogu slobodno da se kreću do početka policijskog časa, epidemiolog Predrag Kon upitan je da li će tada biti donete posebne mere kako bi se sprečio veći broj kontakata među građanima.
 
"To je jedan dan, policijski čas počinje od 18 časova i mislim da tu ne treba ništa dodatno raditi. Posle toga možemo da izađemo iz situacije da uopšte imamo takve značajne događaje ispred nas i onda možemo da razmišljamo o ozbiljnom otvaranju, ako rezultati nastave ovako da padaju", poručio je Kon.
 
On se osvrnuo i na prvomajske praznike, koji počinju u sledeći petak, rekavši da lično smatra da bi tada trebalo da postoji zabrana kretanja, jer je to poslednji trenutak kada bi moglo ozbiljno da se pokvari sve ono što je urađeno do sada. 
 
Nezvanično, kao najrealnija opcija navodi se produženi policijski čas od četvrtka 30. aprila u 18 časova, pa sve do ponedeljka, 4. maja, o čemu više možete da čitate OVDE.
  • Novosadjanin

    24.04.2020 17:53
    zasto
    Šta to sada znači?Odjednom je grupi građana dozvoljeno okupljanje.Verovatno ih ni policija neće rasterivati niti kontrolisati kao za Uskrs.Samo mi nemojte tvrditi da je ovo odlučila STRUKA ako jeste,javite se Brnabićki,da vidimo da li je LICEMERNO?
  • Dr

    24.04.2020 17:46
    @Nemanja
    Sve si jasno objasnio.Ako je tebi Šešelj bio ozbiljna opcija a braća u RS,uz negativnu konotaciju Đilasa,jasno je za koga glasaš.Srba ima svuda po svetu i oni su građani drugih država,što ne znači da su nam braća.Žalosno je što imaju pravo glasa i svojim glasanjem utiču na sudbinu građana koji žive i rade u Srbiji.
  • Gordana

    24.04.2020 13:29
    ууу
    Гарант му слава.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.