Dvanaest udruženja građana podnelo inicijativu da se ispita rad MUP-a zbog dozvola za kretanje

Dvanaest udruženja građana podnelo je inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa dodeljivanjem dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, saopštio je Begradski centar za ljudska prava.
Dvanaest udruženja građana podnelo inicijativu da se ispita rad MUP-a zbog dozvola za kretanje
Foto: 021.rs
U inicijativi se traži ocena postupaka policije po prijavama građana koje se odnose na dodeljivanje dozvola za kretanje grupama građana koje u večernjim satima sa stambenih zgrada pale baklje i pirotehnička sredstva.
 
Podseća se da su prethodnih nekoliko dana u sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama objavljivani snimci koji pokazuju da se tokom večernjih sati, za vreme zabrane kretanja širom, Beograda i u drugim gradovima po Srbiji okupljaju grupe građana koji sa stambenih zgrada pale baklje i aktiviraju eksplozivne materije velike snage.
 
Na društvenim mrežama, ističe BCLJP, objavljene su i tvrdnje građana koji su zvali policiju prijavljujući kršenje zabrane kretanja u večernjim satima i kršenje Zakona o javnom redu i miru, kao i to da im je policija izjavljivala da nije nadležna i da ih je upućivala na lokalnu komunalnu policiju.
 
U drugim slučajevima, navodi BCLJP, preneto je da je policija izlazila na mesto događaja, ali da ništa nije preduzela budući da su policijski službenici utvrdili da građani koji su aktivirali pirotehnička sredstva sa stambenih zgrada i palili baklje imaju dozvole za kretanje koje im je izdao MUP.
  • Vlada

    08.05.2020 08:20
    @Чика Стева

    Banda koja je uvela vanredno stanje umesto vanrednih mera?
  • Mila

    05.05.2020 23:58
    Plitko
    Kako su vam samo ograniceni mozgovi.. Jako je vazno sto se pravi buka u trajanju od 200sec, a nije vazno sto osnovna ljudska prava nemate.. Jako je vazno sto su prvo lupali u serpe, sami su izazvali kontru, nema veze sto su prekrsili sve moguce zakone koji ZA VAS vaze, za njih ne.. Osecate li se sad malo glupavo, kad oco shvatite? I meni aplauz probudi dete vrlo cesto, pa mi nije palo na pamet da razmisljam kakva je to budalastina i sto bas u osam. Malo solidarnosti i sirokoumlja nikom lose donelo nije. Ostanite zdravo..i ukljucite mozak, zbog dece, ako niste zbog sebe do sad.
  • Чика Стева

    05.05.2020 15:54
    За Жвалављенка
    Да се спустим на твој ниво:
    Која је од вас две банде неваспитане прва почела?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.