Završen poslednji policijski čas, na snazi i dalje pojedine mere

Poslednji policijski čas završen je jutros u pet časova.
Završen poslednji policijski čas, na snazi i dalje pojedine mere
Foto: 021.rs
Ipak, pojedine vanredne mere uvedene 15. marta i kasnije - ostaju.
 
Ukinut je policijski čas i zabrana kretanja za starije od 65 godina. Oni će moći da se prošetaju kad god požele, ali nikako u grupi i za njih ostaje preporuka da što više vremena provode u svom domu, da nose maske i rukavice i da drže distancu od drugih.
 
Bioskopi i pozorišta neće raditi bar do 31. maja. U školi neće biti nastave, radiće samo dnevni boravak kako bi se izašlo u susret roditeljima koji moraju da rade. Fakulteti će vrata za studente otvoriti tek krajem maja ili početkom juna, ali za studente koji polažu ispite i koji treba da obave laboratorijske vežbe.
 
Od ponedeljka se deca vraćaju u vrtiće.
 
Na otvorenom prostoru biće dozvoljeno okupljanje maksimalno 20 ljudi, te neće biti ni održavanja sportskih događaja sa publikom.
 
Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.
 
Javni prevoz u većini gradova počinje da radi, ali u autobus mogu da uđu samo putnici koji imaju mesečnu kartu. Takođe, za sve putnike je obavezno nošenje maski i rukavica.
 
I u restoranima i kafićima moraće da se nose rukavice i maske, ali i da se održava socijalna distanca od dva metra i izbegavaju fizički kontakti - rukovanja i zagrljaj.
 
Lekari kažu da je važno primenjivati osnovne mere zaštite, kako bi se smanjila mogućnost zaraze virusom korona - pranje ruku, dezinfekcija radnih površina.
 
Epidemiolog Predrag Kon i dalje smatra da je gradski prevoz najrizičniji zbog širenja zaraze, kao da bi cenu zaštitnih maski i opreme trebalo ograničiti.
 
Nastavlja se sa razvijanjem kolektivnog imuniteta, a uslov za odjavu epidemije biće 28 dana bez novih slučajeva.
 
U sredu su zabeležena još tri smrtna slučaja, dok je još 114 ljudi obolelo, pa je ukupan broj zaraženih u našoj zemlji 9.791. Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je Srbija blizu pobede nad virusom.
  • Prle

    07.05.2020 18:46
    Pazi Mirko metak...hvala ti Slavko, spasio si mi život...
  • Milan

    07.05.2020 17:42
    Fleke
    ....I u restoranima i kafićima moraće da se nose rukavice i maske, ali i da se održava socijalna distanca od dva metra i izbegavaju fizički kontakti - rukovanja i zagrljaj.....

    Baš bih voleo da vidim kako se pije i jede sa maskama.
    :)
  • kafic

    07.05.2020 11:37
    ....I u restoranima i kafićima moraće da se nose rukavice i maske, ali i da se održava socijalna distanca od dva metra i izbegavaju fizički kontakti - rukovanja i zagrljaj.....


    gledam danas baste kafica , apsolutno niko ali bas niko ne nosi ni maske ni rukavice , sede blizu jedan drugom , za stolom i po troje cetvoro , samo je jedna konobarica u jednom kaficu nosila masku .
    Volim da idem u kafic ali dok se ovako bahato ponasaju sigurno necu ici .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija