VIDEO: Završen protest ispred zgrade Predsedništva, deo građana probio ogradu

Protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, počeo je večeras oko 20 sati, a trajao nešto više od sat vremena.
Deo okupljenih sa kojima je bio i lider Dveri Boško Obradović je u jednom momentu probio zaštitnu ogradu ispred Predsedništva Srbije i došao do ulaza u zgradu, gde su udarali u šerpe i duvali u pištaljke. Međutim, kako javljaju novinari sa lica mesta, oni se nisu dugo zadržali na stepeništu zgrade.
 
Kako javlja reporter N1, okupljenima se prvo obratio jedan od organizatora Srđan Milivojević rekavši da su na protest došli građani različitih političkih opredeljenja koji se ne slažu sa načinom na koji je vlast vodila borbu protiv koronavirusa. On je pozvao na svakodnevna okupljanja.

U 20 časova prisutni su aplaudirali zdravstvenim radnciima, a nakon toga u 20.05 počela buka - okupljeni su udarali u šerpe i duvali u pištaljke.

Poručeno je da se želi drugačiji odnos vlasti prema građanima.

Među prisutnima su i lideri opozicije, profesori Beogradskog univerziteta i druge javne ličnosti.

Podsetimo, organizacija Građanski otpor pozvala je građane ranije da se u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsednika Srbije.

"Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti našeg društva. Sada su ugroženi i naši životi, katastrofa je ušla u naš dom i postala sastavni deo života u Srbiji", poručio je Građanski otpor.

Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret "1 od 5 miliona" odustao od njih.

  • Komsija

    08.05.2020 13:46
    Oslobodite rts
    Zasto se ovo ne vidi na rtsu?
  • Novica

    08.05.2020 09:49
    Moj glas nece dobiti ovi preobuceni ZUTI. Da naslede velikog Vodju Zuti koji su ga i doveli. Sta oni misle da smo mi veverice sa pilecim mozgom i pamcenjem? Iskljucivo:
    Dosta Je Bilo - g.Radulovic
    Samoodbrana - g.Jovo Bakic
  • LOL

    08.05.2020 09:32
    Dokle god se ovim istrosenim politickim parazitima ne zabrani prisustvo na ovakvim skupovima nema smisla bilo sta raditi. Narod ne zeli da ih ti paraziti predstavljaju. Narod zeli da se sam izbori sa ovim totalitaristom i za to mu nisu potrebni oportunisticke pijavice. Bitno je da se skine pa cemo lako posle birati nekog novog i ne istroseno, bez kriminalnog dosijea, sa priznatim fakultetom i diplomon, sa postenim poslom itd. Prvo treba oterati ove jadne pijavice govnjvom motkom pa kad se narod skupi lako cemo oterati veliku pijavicu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.