Tržni centri od danas ponovo mogu da rade

Tržnim centrima od danas, 8. maja ponovo je dozvoljeno da rade.
Tržni centri od danas ponovo mogu da rade
Foto: Pixabay (ilustracija)
Potrebno je da na ulaze postave dezobarijere i sanitizere za ruke. 
 
Ne smeju da koriste centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije virusa.
 
Takođe, svi zaposleni treba da nose maske i rukavice, dok posetioci treba da drže distancu, a obezbeđenje tržnog centra treba da vodi računa da se ne stvara gužva. 
 
Uz to, zaposleni će morati da dezinfikuju detaljno kabine za presvlačenje.
  • Hm

    08.05.2020 10:12
    Dokaz da je Promenada i tržni centri kontejnerskog tipa budalaština savremenog stila života. Bilo kakve mere higijenske što se samog vazduha tiče je potpuno nemoguće sprovoditi. Zar je moralo baš tako, nije moglo po primeru tržnog centra u Inđiji npr.
  • Novosađanka

    08.05.2020 09:52
    Ta nemojte kasti
    Neverovatno.
  • Pikadili

    08.05.2020 09:44
    Besmisao
    Ne razumem kako ce da cirkulise vazduh u trznim centrima kada je to tehnicki neizvodljivo jer se podrazumeva da se koristi centralna klima.Promenada je pravi primer vecito zagusljivog prostora gde nema sanse da udje dovoljno vazduha ako se drze otvorena ulazna vrata.Big je za neke prodavnice u boljem polozaju posto se vrata direktno otvaraju spolja.Preporuke nemaju veze sa praksom nazalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.