U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite zaraženo 114 korisnika

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 114 korisnika i 30 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite zaraženo 114 korisnika
Foto: Pixabay
Oni su naveli da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite 498, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 185.
 
"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u Gerontološkom centru u Nišu, Gerontološkom centru u Obrenovcu, Gerontološkom centru ''Jelenac'' u Aleksincu, Gerontološkom centru u Knjaževcu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'' na Umci, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Miljakovački vinogradi'', Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''MeliorVita'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Gardoš'' Zemun, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''S.Nikola'' u Negotinu, navode iz Ministarstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.