Još pet dana za prijavu za 100 evra

Još pet dana ostalo je za prijavu građana za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, pošto je poslednji dan kada će država uvažiti prijavljivanje 5. jun. Dakle, ukoliko se još uvek niste prijavili, petak je poslednji rok da to učinite.
Još pet dana za prijavu za 100 evra
Foto: Pixabay
Do sada se za ovu pomoć preko sajta Uprave za trezor ili telefonski prijavilo oko 4,2 miliona građana. 
 
Onima koji se budu prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen do 7. juna.
 
Novac se ne isplaćuje po redosledu prijave i ne zavisi od toga ko se kog dana prijavio, već od toga u kojoj banci je prijavljen račun. Praktično, država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac kog dana.
 
Takođe, moguće je i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko krugova, tokom nekoliko dana, što je i odgovor na česta pitanja građana poput "zašto sam ja dobila sto evra, a nije moj suprug koji je u istoj banci i koji se prijavio za pomoć istog dana kao i ja".
 
Ministar finansija Siniša Mali istakao je da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. On je dodao da su oni koji i dalje nemaju važeću ličnu kartu, a što je uslov za prijavu za pomoć od 100 evra, dobili još vremena da izvade taj lični dokument.
 
"Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji", rekao je ministar.
 
Građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra, ili banku u kojoj žele da im bude otvoren namenski račun.
 
Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci prošli neophodne validacije i da fizičko lice zadovoljava uslove propisane Uredbom, odnosno da je reč o državljaninu Srbije, da ima aktivno prebivalište i važeću ličnu kartu.
 
Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun lako mogu da provere da li je sve u redu. Potrebno je da odete OVDE, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Kada upišete svoje podatke, JMBG i broj lične karte, dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.
  • tarabic

    01.06.2020 11:24
    tarabic@gmail.com
    Deli 100 e svakome a ekonomsko stanje u zemlji KATASTROFALNO=Ovo je merilo uspesnosti ove vlade, i pored toga sto su povecali PDV, druge poreze, takse, akcize, i uveli nove akcize na el. brojila i sl. naravno to nije bilo dovoljno pa su smanjili plate, OTELI penzije, nekima i preko 20%, a jos su nam povecali opsti dug drzave sa 17,6 milijarde eura 2012 g. na preko 30.000.000.000. e kolko ce biti na kraju 2020. Nasa deca koja ce vracati dug ce nas PREKLINJATI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.