Podnete optužnice protiv napadača na advokata i sudiju

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv dvojice osumnjičenih za napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića (70), sredinom maja na Vračaru.
Podnete optužnice protiv napadača na advokata i sudiju
Foto: Pixabay
U.A. (40) i N.Đ. (41) optuženi su za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo predlaže sudu da ih osudi na zatvorske kazne od po godinu dana.
 
Napadnuti advokat i sudija u penziji pridružili su se krivičnom gonjenju okrivljenih, rečeno je u tužilaštvu. Prvobitno su zbog ovog napada bila privedena još dva muškarca, ali su oni pušteni.
 
U.A. i N.Đ. se terete da su na platou između Molerove i Njegoševe ulice u bašti kafića oko pomoći između 14. i 15. maja napali Petronijevića i Pekovića i da su ih šutirali nogama, udarali rukama i stolicama.
 
Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede, a napadači su uhapšeni sutradan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.