Vučić ne isključuje vraćanje mera, moguće ograničenje rada kafića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od korona virusa, te istakao da ne isključuje mogućnost uvođenja mera, ako to ne bude tako.
Vučić ne isključuje vraćanje mera, moguće ograničenje rada kafića
Foto: 021.rs
On je izjavio da "moramo biti ozbiljniji i disciplinovaniji, naročito u Beogradu, iako virus trenutno nije ništa tragično, sem za starije i one sa drugim bolestima, jer ga 95 odsto mladih lako prevazilazi".
 
"Ako ne budemo disciplinovaniji insistiraćemo na uvođenju mera", rekao je Vučić i dodao da će se sačekati još neki dan, da se vidi da li će se promeniti ponašanje i podaci o broju zaraženih, pa će se proceniti da li da se preduzimaju nove mere.
 
Kon: Situacija se pogoršava
 
Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv pandemije Predrag Kon izjavio je danas da se situacija sa korona virusom nesumnjivo pogoršava i da je takva da se "ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja".
 
Kon je rekao da je alarmantan podatak da čak 57 odsto obolelih ne zna gde se zarazilo, što automatski pokazuje da je virus u cirkulaciji, a posebna opasnost od inficiranja je u javnom saobraćaju, kao i u drugim zatvorenim prostorima. Kako je objasnio, predstoje prijemni ispiti, maturske večeri, svadbe i druga slavlja, a sve to su rizični skupovi.
 
"Lično mislim da je situacija dovoljno pogoršana i treba da se 'uzmemo u pamet'. Možemo da razmišljamo i o prekidu rada noćnih klubova i smanjenju radnog vremena lokala", konstatovao je Kon.
 
On je dodao da su to stvari koje se razmatraju u Kriznom štabu i da smatra da je bolje da te mere budu donete što pre, nego da se situacija pogoršava.
 
Rad kafića biće ograničen tamo gde raste broj zaraženih
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da se razmatra mogućnost ograničenja rada kafića u mestima gde se beleži rast broja zaraženih.
 
"Nećemo kažnjavati ljude koji su bili disciplinovani. U nekim regionima ćemo najverovatnije biti prinuđeni da reagujemo i donesemo adekvatne mere da bi vratili stanje u stabilnu situaciju", rekao je Lončar.
 
U Novom Pazaru, zbog širenja virusa korona, rad ugostiteljskih objekata ograničen je od 7 do 19 sati.

Komentari 101

  • Petat

    30.06.2020 17:23
    Izabrao si
    Glasali ste za Vučića pa sada uživajte
  • Pera

    30.06.2020 03:17
    Izborima ubijate narod. Nadam se da ce vas radikali stici kazna.
  • Srbija

    29.06.2020 12:23
    Ne igrajte se
    U Srboji ima previše demokratije. Idite lepo u Ameriku da osetite demokratiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija