U Beogradu 210 studenata zaraženo koronom

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović izjavila je danas da je, prema njenim informacijama, za sada 210 studenata pozitivno na korona virus i da je četvrtina zaraženih iz studentskih domova.
Ona je navela da se čeka rezultat još 50 studenata koji su testirani tokom vikenda.
 
"Svaki dan se javlja sve više studenata sa respiratornim tegobama", rekla je Obradović za RTS.
 
Dodala je da u Beogradu studira oko 120.000 mladih, od kojih je više od polovine iz unutrašnjosti.
 
"Kolektivni smeštaji su gusto naseljene sredine, a studenti se više druže, skloniji su zarazi, mnogi pokušavaju da bolest preleže na nogama i više ih je sa ozbiljnijim tegobama", navela je Obradović.
 
Ona je dodala da se studentskoj poliklinici dnevno javi od 100 do 150 studenata na pregled, a da ima oko 50 poziva u vezi sa respiratornom infekcijom.
 
Kaže i da izvestan broj studenata ne zna gde se zarazio, da su se mnogi zarazili na proslavama i okupljanjima, a da nema zaraze koja je potekla iz nekog studentskog restorana ili kluba.
  • DonJuan

    29.06.2020 13:38
    Samo kad su naprednjacki idioti otvorili granice i pre prvog juna. Sve je ovo njihova krivica.
  • Vukša

    29.06.2020 11:13
    Кољективни распаљот
    "mnogi zarazili na proslavama i okupljanjima, " u toku junskog ispitnog roka? Šta li se radi van ispitnih rokova, a nema nastave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.