Na Batrovcima građani Srbije bez problema ulaze u Hrvatsku

Na prelazu Batrovci/Bajakovo građani Srbije bez problema ulaze u Hrvatsku, ako imaju pozivno pismo, bilo kakav dokaz svrhe boravka u toj zemlji ili za tranzit, osim ukoliko idu u BiH - za šta nisu potrebni nikakvi podaci, uverila se ekipa Tanjuga na graničnom prelazu sa hrvatske strane.
Graničari kažu da nema problema i da se poštuju sva pravila pod kojim je građanima Srbije i drugih zemalja dozvoljeno da uđu u Hrvatsku ili da kroz nju samo prođu. 
 
Hrvatska je otvorila granicu za građane Srbije i putnicima se više ne određuje obavezna izolacija od 14 dana. Na ovom prelazu nema gužve i sve se odvija redovno, osim što je potrebno pokazati neophodnu dokumentaciju. Nema merenja temperature.
 
Građani navode da u Hrvatsku putuju iz raznih razloga, a posebno su se otvaranju hrvatske granice obradovali građani iz delova BiH, kojima je mnogo brže kada putuju kroz Hrvatsku.
 
"Putujem iz Srbije za Nemačku, gde živim. Samo mi je u Nemačkoj potreban negativan test na koronu koji nije stariji od 24 sata", rekao je jedan državljanin Srbije, sa automobilom nemačkih registarskih oznaka, dodajući da je u Srbiju došao iz poslovnih razloga.
 
Nikola Atanasijević iz okoline Požarevca, koji vozi pogrebno vozilo, kaže da ide za Italiju i da će samo proći kroz Hrvatsku. Dodaje da treba da doveze pokojnika iz Italije u Hrvatsku i da je ta oblast regulisana posebnim propisima, tako da je mogao da ide kroz Hrvatsku i dok su za ostale građane granice bile zatvorene.
 
Marko iz Srbije ide na hrvatsko primorje, gde će tokom leta raditi u ugostiteljstvu, kao i da ima potrebnu radnu dozvolu: "Nadamo se da će zaživeti sezona, sada kada je otvorena granica".
 
Milkica iz Banjaluke navodi da sad može mnogo brže da stigne iz Beograda do tog grada. Dodaje da je za BiH moglo da se prolazi kroz Hrvatsku još od ponedeljka popodne, kao i da nema gužvi sa obe strane graničnog prelaza između Srbije i Hrvatske.
 
Beograđanin koji se vraća iz jednog mesta kod Šibenika kaže da je ušao u Hrvatsku pre nego što je uveden karantin i da sada ide za Beograd, te da u Hrvatskoj ima rodbinske i prijateljske veze, kao i kuću koju je išao da obiđe.
 
"Obišao sam svoju kuću zbog letovanja, ako bude moglo da se ide. Tamo ima oko 30 do 40 odsto turista", navodi.
  • Unapred hvala!

    02.07.2020 13:17
    Da li neko zna da li je putovanje u Italiju, sa samo.tranzitom kroz Hrvatsku i Sloveniju moguce i bez problema?
  • Boba NS

    02.07.2020 13:09
    HR
    Ni jedni ni drugi nece da objavljju da je moguce uci u HR.
    Hrvati jer im idu izbori a ovi nasi jer kako da objasne da je najlkse uci u zlu i napaku HR i otici na more.
  • M

    02.07.2020 12:40
    Sa ovim granicama se vise ne zna ko pije a ko placa, jedan dan kazu jedno, drugi drugo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.